Skip to main content

Κικίλιας: Μετά από δύο χρόνια πανδημίας η εικόνα της Ελλάδας έξω έχει αλλάξει

Ο υπουργός Τουρισμού εκτίμησε ότι η χώρα θα βγει καλύτερη από ό,τι ήταν όταν μπήκε στην περιπέτεια της πανδημίας πριν δύο χρόνια.

Τα βασικά θέματα που αντιμετωπίζουν τα ξενοδοχεία βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα, καθώς και τις άμεσες προτεραιότητες του κλάδου, συζήτησαν ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό.

Με το πέρας της συνάντησής τους, ο κ. Κικίλιας επεσήμανε ότι «μετά από δύο χρόνια πανδημίας, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό έχει αλλάξει. Όπως όλοι συνομολογούν, όταν τελειώσει αυτή η κρίση δημόσιας υγείας, η χώρα θα βγει καλύτερη από ό,τι ήταν όταν μπήκε σε αυτή την περιπέτεια. Χαίρομαι που από την πρώτη στιγμή υπάρχει συναντίληψη στο να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις της επόμενης ημέρας, που είναι τώρα. Εκτός από τα βασικά θέματα του κλάδου, να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Να αλλάξουμε και το αποτύπωμα του ξενοδοχειακού κλάδου. Να παντρέψουμε την ελληνική φιλοξενία με την αναγκαία βιωσιμότητα. Να συνδέσουμε την επιχειρηματική ανάκαμψη με την κοινωνική ευημερία και την εταιρική ευθύνη.Η συνεργασία μας με τον θεσμικό σύμβουλό μας, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, και με τον πρόεδρό του κ. Βασιλικό, θα είναι στενή και καθημερινή. Τον ευχαριστώ και σύντομα θα συμμετάσχω στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΞΕΕ».

Από την πλευρά του ο κ. Βασιλικός υπογράμμισε ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία συνεισέφεραν τα μέγιστα στην επίτευξη δύο σημαντικών εθνικών στόχων. «Αξιοποιώντας την επιτυχημένη διαχείριση της πανδημίας στη χώρα μας, ανοίξαμε με ασφάλεια για την υγεία όλων και ταυτόχρονα καταφέραμε να έχουμε μια σεζόν πολύ καλύτερη από την περυσινή. Ωστόσο, αυτή η διπλή επιτυχία δεδομένων των παγκόσμιων συνθηκών, δεν σημαίνει πως λύθηκαν όλα τα προβλήματα του ξενοδοχείου. Χρειάζονται υποστηρικτικές λύσεις, σε πολλά επίπεδα, για τις οποίες και συζητήσαμε εκτενώς» ανάφερε ο κ. Βασιλικός.