Skip to main content

Κικίλιας: Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα εμβολιασμού για τις ηλικίες 40-44

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα αποσταλούν τις επόμενες ώρες.

Απόλυτα ικανοποιημένος για την πορεία των εμβολιασμών εμφανίστηκε σήμερα ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας για τον κορωνοϊό.

«Ξεπεράσαμε χθες τα 2,9 εκατομμύρια εμβολιασμούς και αυτή την ώρα ξεπερνάμε τα 3 εκατομμύρια ενώ κάθε μέρα σπάμε και το ημερήσιο ρεκόρ εμβολιασμών», είπε ο υπουργός, συμπληρώνοντας πως από Δευτέρα του Πάσχα θα λειτουργούν στην Ελλάδα 1.500 εμβολιαστικά κέντρα, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να αγγίξει τις επόμενες ημέρες τους 100.000 εμβολιασμούς την ημέρα.

Ο υπουργός Υγείας  Βασίλης Κικίλιας ενημέρωσε πως η πλατφόρμα για τα ραντεβού εμβολιασμού με AstraZeneca στην ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών θα ανοίξει νωρίτερα, όπως ακριβώς έγινε με τους ηλικίας 30-39 ετών.

Η πλατφόρμα είχε ανακοινωθεί πως θα ανοίξει αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, ωστόσο ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε πως τα πρώτα ενημερωτικά SMS για όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα ξεκινήσουν να αποστέλλονται τις επόμενες ώρες.

Ο υπουργός τόνισε πως «τον Μάιο θα εμβολιάζονται στην Ελλάδα όλοι οι συμπολίτες μας άνω των 30 ετών». Σε ό, τι αφορά στους πολίτες μεταξύ 30 -39 ετών, ο υπουργός σημείωσε πως έχουν ήδη εμβολιαστεί 9.142 πολίτες.

Ο υπουργός Υγείας παράλληλα δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στοιν ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για τα όσα αναφέρθηκαν για το θέμα των εμβολιασμών.

«Η ανάγκη για αντιπολίτευση πρέπει να έχει κάποια όρια. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έχει επιδείξει επίπεδο, επαγγελματισμό και σοβαρότητα. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει εξαιρετική δουλειά και τους ευχαριστώ δημοσίως. Κυρίες και κύριοι δεν διόρισα εγώ αυτή την επιτροπή, αλλά η κυβέρνηση Τσίπρα το 2017. Είναι εξαιρετική ομάδα και γι΄ αυτό ανανέωσα τη θητεία τους. Τους ευχαριστώ πολύ και δεν πρέπει να τους απαξιώνουμε ελαφρά τη καρδία. Είναι σοβαροί επιστήμονες και δεν υπάρχουν πολίτες δεύτερης κατηγορίας για τους οποίους ξεστοκάρουμε τα εμβόλια», είπε ο υπουργός Υγείας απαντώντας στα όσα είπε σήμερα το πρωί ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Κικίλιας, απαντώνταςε εμμέσως πλην σαφώς στις αιτιάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «ξεστοκαρίσματος» των εμβολίων της AstraZeneca τόνισε ότι δεν υπάρχουν πολίτες β' κατηγορίας για να αντιμετωπίζονται με αυτό τον τρόπο.