Skip to main content

Κικίλιας: Ο Αντετοκούμπο στην αντικαπνιστική καμπάνια

«Δεν θέλω να σας κουνήσω το δάχτυλο, σας θέλω συμπαίκτες στην προσπάθεια», υπογράμμισε για τη νέα καμπάνια ο υπουργός Υγείας.

Το φιλόδοξο του σχέδιο για την αντικαπνιστική καμπάνια του υπουργείου Υγείας παρουσίασε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στην εκδήλωση του Αμερικανικού Κολλεγίου με τίτλο «SmokefreeGreece: Μια νέα αρχή», που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι στο Βελλίδειο.

«Δεν θέλω να σας κουνήσω το δάχτυλο, σας θέλω συμπαίκτες στην προσπάθεια», τόνισε ο κ. Κικίλιας εξηγώντας πως οι Έλληνες δεν θέλουν να τους κουνάν το δάχτυλο. «Εμείς δεν είμαστε Γερμανοί. Τους Έλληνες δεν τους αρέσει να τους κουνάν το δάχτυλο. Εγώ δεν θέλω να κουνήσω το δάχτυλο στον ελληνικό λαό και στους νέους. Αυτή η  προτεσταντική πολιτική δεν πιάνει σε εμάς», υπογράμμισε.

Αντιθέτως, ο υπουργός επισήμανε πως η καμπάνια θα φέρει κοντά πολλούς φορείς, θα προσαρμόζεται στην ψυχοσύνθεση και την κουλτούρα της χώρας αλλά και θα είναι σύγχρονη καθώς θα χρησιμοποιεί τα νέα μέσα, όπως τα social media.

Ό ίδιος τόνισε πως πρέπει να χρησιμοποιηθούν role models που επηρεάζουν τους νέους στην καμπάνια. Μάλιστα ανακοίνωσε ότι ζήτησε ήδη από τον Γιάννη Αντετοκούμπο να συμμετέχει σε αυτή και ο τελευταίος δέχτηκε. Όπως είπε ο υπουργός, θα ζητήσει το ίδιο και από τον Στέφανο Τσιτσιπά.

Ο κ. Κικίλιας πρόσθεσε πως σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης θα δοθούν κίνητρα σε μπαρ και καφετέριες προκειμένου να εφαρμόσουν τον νόμο φέρνοντας ως παράδειγμα την επιδότηση θερμαστρών για τον κόσμο που θα καπνίζει έξω τον χειμώνα.