Skip to main content

Κικίλιας: Ο Μητσοτάκης υπηρετεί τους πολλούς - Ο Τσίπρας τους λίγους

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας τονίζει πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση.

Για fake news κατηγορεί την κυβέρνηση ο Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στις καταγγελίες πως η ΝΔ σχεδιάζει να κόψει το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα.

Σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως "η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων θέλει να φύγει αυτή η κυβέρνηση, που με τις πολιτικές τής υπερφορολόγησης διαλύει τη μεσαία τάξη, καταλύει το κράτος δικαίου, αποσαθρώνει τον κοινωνικό ιστό και καταδικάζει τους πολίτες να ζουν σε ανασφάλεια και φόβο" προσθέτοντας πως "όσα fake news και αν δημιουργήσουν, η αλήθεια πάντα στο τέλος νικά. Και η αλήθεια είναι πως σε τέσσερα χρόνια, αυτοί που θα έσκιζαν τα Μνημόνια, έβαλαν 29 νέους φόρους, μείωσαν μισθούς και συντάξεις, δέσμευσαν τη χώρα σε τεράστια πρωτογενή πλεονάσματα και σε έναν φαύλο κύκλο ύφεσης".

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια η γιγάντωση της οικονομίας θα έλθει από πολλαπλασιαστικές πολιτικές που θα παράξουν πλούτο και όχι μέσα από την αναδιανομή της φτώχειας. "Εμείς θέλουμε να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας, μέσα από τη μείωση των φόρων και την έκρηξη των επενδύσεων. Αυτή είναι η καλύτερη κοινωνική πολιτική. Νέες και ποιοτικές δουλειές κυρίως για τα νέα παιδιά, προκειμένου να προκόψουν και να ανταμειφθούν. Δε θέλουμε να ζουν από το ήδη πετσοκομμένο χαρτζιλίκι των γονιών και των παππούδων τους. Θέλουμε να μπορούν να σταθούν στα πόδια τους και μαζί να φτιάξουμε την Ελλάδα που αξίζουμε" λέει χαρακτηριστικά για να προσθέσει πως "η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται στον υπαρξιακό μύθο του: Εμείς αγωνιζόμαστε κατά της ελίτ.

Είναι μύθος, γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο "εκλεκτός” της ελίτ.

Και είναι υπαρξιακός, γιατί - τώρα που τέλειωσαν τα ψέματα με το "μνημόνια” που τάχα θα τα "έσκιζαν” - ο μόνος λόγος ύπαρξης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εμφανιστεί ως νέος "'Αη- Γιώργης” που σκοτώνει τον "κακό δράκο της ελίτ”.

Αποδείχθηκε ότι ο Μητσοτάκης υπηρετεί τους πολλούς και ο Τσίπρας τους λίγους! Ας διαλέξει ο κόσμος".

Απαντώντας στις κατηγορίες της κυβέρνησης κατά του Μάνφρεντ Βέμπερ ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως ο υποψήφιος για επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το ΕΛΚ τάσσεται υπέρ της προστασίας και φύλαξης των ελληνικών συνόρων με ευθύνη της Ευρώπης, συμμερίζεται και θα στηρίξει την προοπτική να μειωθούν τα δυσβάσταχτα πλεονάσματα.

"Αντιθέτως, ΣΥΡΙΖΑ δεν υπερασπίζεται το εθνικό συμφέρον. Έχει θέσει τη χώρα σε μια τροχιά με μείζονες παραχωρήσεις σε βάρος της και διαπραγματεύεται υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον.

Η Συμφωνία των Πρεσπών το έδειξε.

Και η αγανάκτηση του Ελληνικού λαού, που δεν λέει να κατασιγάσει, το απέδειξε" τονίζει.

Κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί και όσον αφορά τα εθνικά θέματα επισημαίνοντας πως σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο γεωπολιτικό περιβάλλον, η Ελλάδα πρέπει να είναι ισχυρή, ανταγωνιστική και περήφανη για να υπερασπιστεί την εθνική της κυριαρχία. "Από τη Συμφωνία των Πρεσπών και το "να μην είμαστε μοναχοφάηδες" του πρώην ΥΠΕΞ Κοτζιά μέχρι το "έχουν και οι Τούρκοι δικαιώματα στα ενεργειακά' του νυν ΥΠΕΞ κ. Κατρούγκαλου και το "Καστελόριζο δεν ανήκει στο Αιγαίο" του κ. Τσιρώνη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να προασπίσει το εθνικό συμφέρον" δηλώνει. Όσον αφορά τα θέματα ασφάλειας τονίζει ανοιχτά πως θα πήγαινε για καφέ με την κ. Παπακώστα στα Εξάρχεια με τη νέα διακυβέρνηση της ΝΔ.

Αναφερόμενος στην πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη διεξαγωγή μιας τηλεμαχίας ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως debate γίνεται μόνο όταν έχουν προκηρυχθεί εθνικές εκλογές καθώς η Βουλή είναι κλειστή και οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί, αναμετρώνται για να μπορεί να συγκρίνει ο ελληνικός λαός τα προγράμματά τους. "Όλοι πολίτες περιμένουν με προσμονή τη διεξαγωγή των εκλογών και τότε όχι ένα, αλλά δέκα debate. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, ας έρθει ο κ. Τσίπρας στο ελληνικό κοινοβούλιο, που θεωρεί προνομιακό του χώρο και ας υπερασπιστεί τα πεπραγμένα του. Μέχρι τότε, καλό είναι να κάνει μια βόλτα στα Σεπόλια, στα Πατήσια και στον Κολωνό, για να μη πιαστεί εντελώς αδιάβαστος" λέει χαρακτηριστικά.

Τέλος σχολιάζοντας την επίθεση του Παύλου Πολάκη στον Στέλιο Κυμπουρόπουλο ο κ. Κικίλιας δηλώνει πως οι εκφράσεις του υπουργού αποτελούν ντροπή. "Ο κ. Κυμπουρόπουλος είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας. Οι εκφράσεις του κ. Πολάκη αποτελούν ντροπή. Και ακόμα μεγαλύτερη ντροπή, είναι αυτή του κ. Τσίπρα που έσπευσε να τον καλύψει.

Δυστυχώς, αποδεικνύεται ότι η αναλγησία και η σκληρή ταύτιση με αυτούς που προσβάλλουν τους ανθρώπους με αναπηρία, είναι σημαντικότερη στην πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ από ότι η ανθρωπιά και μια συγγνώμη" δηλώνει ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ.