Skip to main content

Κικίλιας-Πιερρακάκης: Το μεγαλύτερο εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ οι εμβολιασμοί

Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό και περιηγήθηκαν στους χώρους του. Οι δηλώσεις τους

Το Mega εμβολιαστικό κέντρο στο Ελληνικό επισκέφθηκαν το Σάββατο ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, κι ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης.

Περιηγήθηκαν στους χώρους του, συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, συνομίλησαν με το υγειονομικό προσωπικό και με πολίτες που περίμεναν να εμβολιαστούν και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την άψογη, όπως είπαν, λειτουργία του.

Σε δήλωσή του, ο κ. Κικίλιας μίλησε για «ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι της επιχείρησης "Ελευθερία"», για μια «προσπάθεια που είναι το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα το οποίο έχει αποτολμηθεί ποτέ να οργανωθεί στη χώρα. Είναι μια συνολική, ομαδική προσπάθεια αλληλεγγύης και αλληλοστήριξης που έρχεται και "δένει" τον εμβολιασμό, την οργάνωσή του, την ψηφιοποιήσή του, τις νέες τεχνολογίες, μαζί με τον ανθρώπινο παράγοντα: τον σεβασμό που δείχνουν οι υγειονομικοί, οι γιατροί, οι νοσηλευτές, το προσωπικό μας, στους συμπολίτες μας που έρχονται με τάξη, με οργάνωση, χωρίς καθυστέρηση να εμβολιαστούν.

Είναι μια προσπάθεια η οποία προχωρά πλέον με γοργούς ρυθμούς. Τον Απρίλιο θα έχουμε 1,5 εκατομμύριο εμβολιασμούς και φιλοδοξούμε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσουμε να βγούμε από αυτή την υγειονομική κρίση και να ατενίσουμε το μέλλον με αισιοδοξία.

Θέλω να δώσω κουράγιο στους Έλληνες, να τους πω να κάνουν λίγο ακόμα υπομονή, να τηρούμε τα υγειονομικά μέτρα και πιστεύουμε ακράδαντα ότι θα τα καταφέρουμε» τόνισε.

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Πιερρακάκης σημείωσε πως το Mega εμβολιαστικό κέντρο «είναι μια απόδειξη του πόσο καλή είναι η οργάνωση του εμβολιασμού στη χώρα μας».

Όπως επισήμανε, η Επιχείρηση «Ελευθερία» «είναι ένα τεράστιο υγειονομικό και εθνικό εγχείρημα, το μεγαλύτερο υγειονομικό εγχείρημα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας. Είναι η δυσκολότερη άσκηση εφοδιαστικής αλυσίδας μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παγκοσμίως».

Ο υπουργός διαπίστωσε πως η οργάνωση, όλες οι παράμετροί της, οι ψηφιακές και κυρίως οι φυσικές παράμετροι, το πώς διεξάγεται, «αποδεικνύουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ πετυχημένο στη χώρα μας.

Είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα προγράμματα στην Ευρώπη και στον κόσμο έτσι όπως εκτυλίσσεται αυτή τη στιγμή και μας διδάσκει πάρα πολλά μαθήματα, σε σχέση με το πόσο ευρύτερα θέλουμε να αλλάξουμε το Κράτος και την εξυπηρέτηση των πολιτών από αυτό» υπογράμμισε ο κ. Πιερρακάκης.