Skip to main content

Κικίλιας: Προσοχή για Ιανουάριο-Φεβρουάριο που έχουμε αναπνευστικές λοιμώξεις

Ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε το νοσοκομείο Αθηνών «Γεννηματάς», όπου ξεκίνησε ο εμβολιασμός των υγειονομικών - Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για πολίτες.

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται το σχέδιό μας για τον εμβολιασμό», ο οποίος «πηγαίνει πολύ καλά στους υγειονομικούς» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μετά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γ. Γεννηματάς», στο οποίο ξεκίνησε σήμερα ο εμβολιασμός του προσωπικού.

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως «αυτή θα είναι μέχρι τις 20 Ιανουαρίου η πρώτη φάση του εμβολιασμού, στους ανθρώπους που δίνουν μάχη στα νοσοκομεία όλους αυτούς τους μήνες με την Covid».



Από τις 11 Ιανουαρίου, πρόσθεσε, ανοίγουν οι πλατφόρμες για τους πολίτες, ξεκινώντας από τους υπέργηρους, τους συμπολίτες μας άνω των 85 ετών. «Και θα έχουμε τη δυνατότητα τις επόμενες εβδομάδες και μήνες – είδατε ότι εγκρίθηκε και δεύτερο εμβόλιο μετά της Pfizer, το εμβόλιο της Moderna – να προχωρήσουμε στον εμβολιασμό των ευπαθών ομάδων και του υπόλοιπου πληθυσμού».

Παράλληλα εφίστησε την προσοχή για τους τρεις μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. «Θυμίζω ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες των αναπνευστικών λοιμώξεων, πρέπει να προσέχουμε πολύ» είπε ο υπουργός αντιλαμβανόμενος, όπως είπε, «ότι υπάρχει ανυπομονησία, ότι ο κόσμος έχει κουραστεί, έχουν γίνει πολύ μεγάλες προσπάθειες από όλη την ελληνική κοινωνία». «Παρακαλώ πολύ λίγο υπομονή, μιας και τώρα υπάρχει επιστημονικά λύση σε αυτή την τεράστια κρίση Δημόσιας Υγείας και είναι ο εμβολιασμός, έτσι ώστε να μπορέσουμε σταδιακά να επανέλθουμε σε μια μερική, στην αρχή, και κανονικότητα λίγο αργότερα, που την αξίζουμε για όλη αυτή την προσπάθεια που έχουμε κάνει όλους αυτούς τους μήνες» πρόσθεσε και κατέληξε: «Να ευχαριστήσω και να συγχαρώ για τη διαδικασία που εξελίσσεται εδώ με επιστημονικότητα και με ασφάλεια και να ευχηθώ καλή συνέχεια και καλή επιτυχία».