Skip to main content

Κικίλιας: Πρώτο μέλημα η υγεία του αστυνομικού-Ανησυχία για το χτύπημα

Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα, τόνισε ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Στο σημείο της έκρηξης που σημειώθηκε έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι μετέβη ο τομεάρχης Εθνικής Άμυνας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος σε δηλώσεις του εξέφδρασε την έντονη ανησυχία του για το επεισόδιο.

«Το πρώτο μέλημά μας είναι η υγεία του αστυνομικού, τον οποίο θα επισκεφθώ αμέσως μετά στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Κικίλιας, προσθέτονας πως η ΝΔ είχε «δυστυχώς προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι αυτός ο φαύλος κύκλος της ωμής βίας, της ωμής τρομοκρατικής βίας πρέπει να σταματήσει».
 
«Μας ανησυχεί ιδιαιτέρως ότι το συγκεκριμένο χτύπημα έγινε σήμερα χωρίς καν προειδοποιητικό τηλεφώνημα και δείχνει την τροπή που παίρνουν τα θέματα της τάξης και της ασφάλειας στην Αθήνα και στη χώρα μας. Θέλω να πω ότι όλοι αυτοί οι οποίοι με τη ρητορική του μίσους στρώνουν ιδεολογικοπολιτικό χαλί στην τυφλή βία, στην τυφλή τρομοκρατική βία, κάνουν μεγάλο κακό στη χώρα και θα πρέπει να το ξανασκεφτούν πολύ προσεκτικά», σημείωσε ακόμα. 
 
Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «ως Νέα Δημοκρατία τους προβληματίζει πολύ ο τρόπος που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χειρίζεται τα θέματα τάξης και ασφάλειας».
 
Αναφερόμενος στο σχόλιο δημοσιογράφου που είπε πως σύμφωνα με τον πατέρα Γεώργιο, έναν από τους τρεις ιερείς του Ναού, τοποθετήθηκε ο μηχανισμός μπροστά στην εκκλησία γιατί στόχος όπως φαίνεται ήταν ο κόσμος που πήγαινε στη λειτουργία, ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε πως πάγια θέση του ως πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είναι να μην σχολιάζει τις παραμέτρους του οποιουδήποτε χτυπήματος και περιστατικού, πριν ολοκληρωθεί η έρευνα.
 
«Πρέπει όμως να τονίσω για μία ακόμη φορά ότι η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας θέλει να ζει σε μία χώρα ασφαλή, όπου οι πόλεις μας, οι γειτονιές μας να μπορούν να λειτουργήσουν ειρηνικά, όπου οι πολίτες να μπορούν να κινηθούν χωρίς να φοβούνται. Η ελευθερία είναι βασικό κομμάτι της Δημοκρατίας. Και κανείς δε μπορεί να αισθάνεται ελεύθερος αν δεν είναι ασφαλής», συμπλήρωσε. 

Καταλήγοντας έκανε έκκληση σε όλους αυτούς οι οποίοι επενδύουν στη ρητορική του μίσους για μικροπολιτικά οφέλη να το ξανασκεφτούν.