Skip to main content

Κικίλιας: Στο 63% η πληρότητα στα καταλύματα για την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου

Ο υπουργός Τουρισμού τόνισε πως και τον Σεπτέμβριο καταγράφεται τουριστική κίνηση καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία έφτασε το 63%.

Για τους στόχους και τις επιδιώξεις του ως υπουργός Τουρισμού μίλησε ο Βασίλης Κικίλιας.

Βασίλης Κικίλιας: Τι είπε για τον τουρισμό

«Ο στόχος είναι να αυξηθούν οι θέσεις εργασίας και να παράξουμε ποιοτικό τουριστικό προϊόν», είπε αρχικά και τόνισε πως και τον Σεπτέμβριο καταγράφεται τουριστική κίνηση καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία έφτασε το 63%.

«Η στρατηγική μας με τον ΕΟΤ θα είναι δύο καμπάνιες, μία μικρή τον Νοέμβριο για τους χειμερινούς προορισμούς, θα στηρίξουμε και εναλλακτικές μορφές στη χώρα και το δεύτερο κομμάτι, νωρίς την Άνοιξη εκεί που κλείνονται τα μεγάλα πακέτα για τον τουρισμό», ανέφερε και συνέχισε:

«Υπάρχει πολύ μεγάλος πλούτος στη χώρα μας, ανεκμετάλλευτος, στη Βόρεια Ελλάδα και γύρω γύρω από το Άγιο Όρος. Γίνονται προσπάθειες αναβάθμισης εκεί. Θα γίνει προσπάθεια να γίνει προορισμός για τους Αμερικανούς η Θεσσαλονίκη. Και για τη Ρωσία, να ανοίξει πλήρως η αγορά...» Επεσήμανε δε πως «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για το ελληνικό τουριστικό προϊόν. Όλοι περιμένουν να στηριχτεί η οικονομία από τον τουρισμό, δεν κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Η εντολή που έχω από τον πρωθυπουργό είναι να συνεργαστώ με όλους τους συνάδελφους μου υπουργούς για το καλύτερο αποτέλεσμα».

«Η χώρα χτίζει με αξιοπιστία την εικόνα της από έξω προς τα μέσα. Είναι μία κατάκτηση της κοινωνίας» είπε και συνέχισε: «Ζητούνται υψηλά αμειβόμενοι εργαζόμενοι στον χώρο του τουρισμού και δεν βρίσκονται».