Skip to main content

Κικίλιας: Θα υπάρχει πρωτοβάθμια φροντίδα στις κλειστές δομές

Ο ΕΟΔΥ κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια, τόνισε ο υπουργός.

Νομοθετική πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την άμεση πρόσληψη ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, ώστε να ενισχυθούν τα νοσοκομεία των 5 νησιών που δέχονται τον μεγαλύτερο αριθμό προσφύγων, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Β. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha.

«Χρειάζονται ενίσχυση και στήριξη, γιατί είναι  φτιαγμένα για να υπηρετούν τους κατοίκους των νησιών. Η πρώτη προτεραιότητα, λοιπόν, είναι αυτοί οι άνθρωποι, οι νησιώτες. Πρέπει να ενισχύσουμε τα νοσοκομεία μας και αυτό θα κάνουμε νομοθετικά, έτσι ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες. Και βεβαίως είμαστε ανθρωπιστές, είμαστε Έλληνες, είμαστε φιλόξενοι και θα στηρίξουμε και τα ΚΥΤ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Όπως είπε ο Β. Κικίλιας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, κατάφερε σε σύντομο χρονικό διάστημα και εμβολίασε όλα τα παιδιά και εφήβους σε όλα τα ΚΥΤ και στη Μόρια.

Όπως ανέφερε ο υπουργός «έγινε μία πάρα πολύ καλή δουλειά με τα βασικά εμβόλια με τα οποία πρέπει να είναι εμβολιασμένα. [Στέλνουμε] συνέχεια κόσμο, ειδικούς επιστήμονες, γιατρούς, νοσηλευτικό, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε μια προσπάθεια που κάνει η χώρα, που δεν είναι καθόλου εύκολη».

Όμως ο υπουργός Υγείας μίλησε και για το σχεδιασμό της κυβέρνησης για τα καινούργια κέντρα, στα οποία, όπως είπε, θα υπάρχουν πρωτοβάθμιες μονάδες Υγείας που θα εξυπηρετούν όσους διαμένουν σ’ αυτά.