Skip to main content

Κικίλιας: Το ΥΠΕΞ είναι ακέφαλο, ο Τσίπρας τρέχει να μαζέψει σκάνδαλα

Σήμερα, η κυβέρνηση κάνει διαβήματα, όμως το υπουργείο Εξωτερικών είναι ουσιαστικά ακέφαλο, αναφέρει ο Βασίλης Κικίλιας.

Για προκλητική παρέμβαση σε θέματα που ενδιαφέρουν άμεσα την Ελλάδα έκανε λόγο ο Βασίλης Κικίλιας, αναφερόμενος στην απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης για υφαρπαγή περιουσιών Ελλήνων στη Χειμάρρα. Μιλώντας στην τηλεόραση του Open, ο κ. Κικίλιας δήλωσε πως η ΝΔ δεν έχει καμία εμπιστοσύνη στους χειρισμούς τής κυβέρνησης στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, θυμίζοντας πως ο κ. Κοτζιάς έλεγε το καλοκαίρι ότι πριν φύγει για διακοπές θα κλείσει και το αλβανικό, με ζημιογόνο τρόπο κατά την άποψή του, όπως είπε χαρακτηριστικά, σε ό,τι αφορά την ΑΟΖ.

"Σήμερα, η κυβέρνηση κάνει διαβήματα, όμως το υπουργείο Εξωτερικών είναι ουσιαστικά ακέφαλο. Καθημερινά προκύπτουν θέματα στην περιοχή μας, η χώρα χρειάζεται έναν υπουργό αποκλειστικής απασχόλησης να μπορεί να παρεμβαίνει άμεσα, να πιέζει στους διεθνείς οργανισμούς και να ασκεί αποτελεσματική εξωτερική πολιτική. Ο κ. Τσίπρας δεν προλαβαίνει να ασχοληθεί με αυτό. Χωρίς υπουργό Εξωτερικών, η εξωτερική πολιτική μας είναι ανύπαρκτη. Και προφανώς, η κυβέρνησή του έχει δύο μέτρα και δύο σταθμά για το παλικάρι που χάθηκε στους Βουλιαράτες και τον τρόπο που θα έπρεπε να αντιδράσει στη δολοφονία του. Ο Πρωθυπουργός της χώρας τρέχει να μαζέψει τα σκάνδαλα του Μαξίμου και τις δημοσκοπικές διαφορές" είπε ο κ. Κικίλιας.

Αναφερόμενος στη χθεσινή μονομαχία στη Βουλή ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τόνισε πως "οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκοψαν 21 φορές τις συντάξεις, μας χρέωσαν με ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο - οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι μιλούν για ζημιά της οικονομίας μας από 100 έως 200 δισ. ευρώ, υπερφορολόγησαν τους πάντες, επέβαλαν 29 νέους φόρους". Όπως είπε, ο κ. Τσίπρας, για πρώτη φορά χθες, παραδέχτηκε ότι το Κοινοβούλιο δεν είναι προνομιακό πεδίο για εκείνον. "Τον ακούσαμε να μιλά για ντιμπέιτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι τηλεμαχίες γίνονται την προεκλογική περίοδο, προφανώς και έχουμε μπει σε αυτή, ας μας πει και την ημερομηνία των εκλογών και να σταματήσει να παίζει" ανέφερε.

Ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για άγρια υπερφορολόγηση, διάλυση της μεσαίας τάξης, προσθέτοντας ότι σε αυτά έρχεται να προστεθεί μια υπέρμετρη λυσσαλέα φορολόγηση και των φτωχοποιημένων λαϊκών στρωμάτων.

"Θυμόμαστε όλοι ότι όσα θετικά μέτρα είχε φέρει η κυβέρνηση Σαμαρά για την ανακούφιση του κόσμου, οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν τα είχαν ψηφίσει. Αντιθέτως εμείς, παρά τις πολύ σημαντικές διαφορές που έχουμε και την υποκριτική πολιτική των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ψηφίζουμε οποιοδήποτε μέτρο μπορεί να δώσει έστω και ένα ευρώ στον Έλληνα που πονάει. Η βασική μας διαφορά μας είναι ότι εμείς πιστεύουμε στη μείωση της φορολογίας και στις επενδύσεις που θα φέρουν νέες θέσεις εργασίας, η κυβέρνηση στην υπερφορολόγηση, των πάντων, στον κρατισμό και στο διορισμό ημετέρων" δήλωσε ο κ. Κικίλιας.