Skip to main content

Κύκλοι υπ. Οικονομίας: Προς συμφωνία για την ΕΒΖ, θετική η Πειραιώς

Η Τράπεζα Πειραιώς φέρεται να έχει δώσει το πράσινο φως σε σχήμα επενδυτών για την απόκτηση της Βιομηχανίας Ζάχαρης – Το επόμενο βήμα

Νέες διαβεβαιώσεις για λύση στο ζήτημα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) δίνουν πηγές του υπουργείου Οικονομίας, αναφέροντας πως η Τράπεζα Πειραιώς, που είναι ο μεγάλος πιστωτής της εταιρείας, έχει δώσει το πράσινο φως σε σχήμα επενδυτών, κάτι που αποτελεί βάση συμφωνίας.

Όπως λένε οι ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για το Innovation Brain, με επικεφαλής τον Λούκας Φέκερ, και ομάδα αγροτών με την ονομασία Hellenic Farmers. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το εν λόγω σχήμα έχει καταθέσει proof of funds στην Πειραιώς η οποία έχει αποδεχθεί ότι το επενδυτικό σχήμα διαθέτει τα απαιτούμενα κεφάλαια για την εξαγορά της εταιρείας.

Σύμφωνα με τους ίδιους κύκλους, το επόμενο βήμα, που εκτιμάται ότι θα διαρκέσει λίγες εβδομάδες, είναι το due diligence, που όταν και έαν ολοκληρωθεί θα δώσει θετική έκβαση στην υπόθεση.

Σε ό,τι αφορά τη φετινή τευτλοπαραγωγή, οι κύκλοι του υπουργείου σημειώνουν ότι θα εξασφαλιστεί μέσω ενός μεταβατικού σχήματος, υπό την Hellenic Farmers.