Skip to main content

Κύκλοι Ζέρβα για Ταχιάο: Να κρατήσουμε μακριά προσωπικούς σχεδιασμούς

Πολιτικά άτοπο και άκομψο να εξαρτάται η νέα διοίκηση από το προσωπικό ή πολιτικό σχέδιο ζωής κάθε ενός μας ξεχωριστά, επισημαίνει το περιβάλλον Ζέρβα

Σαφές μήνυμα ότι «για εμάς πάνω από όλα βρίσκεται η πόλη και τίποτε παραπάνω» στέλνουν κύκλοι προσκείμενοι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στην επιστολή του Νίκου Ταχιάου προς τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης με την οποία ο επικεφαλής του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη Ταχιάος Υπεύθυνα» και, πλέον, υποψήφιος βουλευτής με τη ΝΔ, με την οποία, μεταξύ άλλων, εκφράζει την προθυμία για συνεργασία.

Το περιβάλλον του κ. Ζέρβα τονίζει ότι «επιμένουμε να κρατούμε τα θέματα της πόλης μακριά από κομματικούς και προσωπικούς σχεδιασμούς που καμία σχέση δεν έχουν με τα προβλήματα και τις ανάγκες της πόλης. Η εντολή των πολιτών της Θεσσαλονίκης είναι νωπή και απολύτως ξεκάθαρη για να μην γίνεται κατανοητή. Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών – αυτό είναι και το μόνο ορόσημο για εμάς - αποκλειστικό μέλημα του κ. Ζέρβα είναι η συγκρότηση της νέας διοίκησης, η στελέχωσή της και η κατά το δυνατόν πληρέστερη ενημέρωση και προετοιμασία για την 1η Σεπτεμβρίου, ημέρα ανάληψης των καθηκόντων».

«Σε αυτήν την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς, αλλά πέραν αυτού θα ήταν πολιτικά άτοπο και άκομψο να εξαρτάται η νέα διοίκηση από το προσωπικό ή πολιτικό σχέδιο ζωής κάθε ενός μας ξεχωριστά», σημειώνουν με νόημα οι ίδιοι κύκλοι, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι «προφανώς και θα υπάρξει συνάντηση των δύο ανδρών».

«Το ενωτικό μας μήνυμα δεν εξαντλήθηκε τη βραδιά των εκλογών», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, υπενθυμίζοντας ότι «ο αυτοδιοικητικός μας σχεδιασμός απευθύνεται σε όλες και όλους τους Θεσσαλονικείς και σε όλες τις δημοτικές παρατάξεις και σε όλους τους δημοτικούς συμβούλους και ως εκ τούτου δεν εξαιρεί κανένα».

Επισημαίνουν, όμως, καταλήγοντας ότι «το μόνο προαπαιτούμενο είναι η διάθεση αναζήτησης λύσεων για το καλό της πόλης, ο μόνος χρονικός περιορισμός ο επείγον χαρακτήρας των προβλημάτων των δημοτών και το μόνο ζητούμενο η σύμφωνη γνώμη των πολιτών». 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ταχιάος σημείωνει στην επιστολή του ότι τόσο ο ίδιος όσο και η παράταξή του είναι διατεθειμένοι να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε συζήτηση με τον κ. Ζέρβα, καθώς και με άλλες παρατάξεις για την εξασφάλιση μιας minimum προγραμματικής συμφωνίας προκειμένου να διοικηθεί ο δήμος. Μεταξύ άλλων, ο κ. Ταχιάος άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και συμμετοχής στελεχών του συνδυασμού του στο σχήμα της διοίκησης, εφόσον βεβαίως αυτό είναι στις προθέσεις του νεοεκλεγέντος δημάρχου, ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι ο ίδιος θα παραμείνει στον δήμο ως απλός δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής φυσικά της παράταξής του.