Skip to main content

Πού θα διακοπεί η κυκλοφορία στην Εγνατία την Κυριακή λόγω Μετρό

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί η «Η' κατασκευαστική φάση» στην περιοχή του σταθμού Βενιζέλου, από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν την Κυριακή λόγω εργασιών αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα σε τμήματα κατά μήκος της οδού Εγνατίας από τον Δήμο Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα πραγματοποιηθεί η «Η΄ κατασκευαστική φάση» στην περιοχή του σταθμού Βενιζέλου, από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ΑΕ.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των εργασιών θα γίνουν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:

• Εργασίες ασφαλτόστρωσης οδός Εγνατία (ρεύμα προς δυτικά) από τον Δήμο Θεσσαλονίκης:

1. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, στα τμήματά της από το ύψος της συμβολής της με την Πλατεία Αριστοτέλους έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Χαλκέων καθώς επίσης και από το ύψος της στάσης Αλκαζάρ (περίφραξη ΜΕΤΡΟ) έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Ι.Δραγούμη. Η διακοπή θα πραγματοποιηθεί σε δύο Φάσεις. Στην 1η Φάση των εργασιών θα διακοπεί η κυκλοφορία στη δεξιά και μεσαία λωρίδα ενώ στην 2η Φάση θα διακοπεί η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας.

2. Η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Εγνατία, στο ρεύμα πορείας προς δυτικά, κάθε φορά θα διεξάγεται από την/τις ελεύθερη/ες λωρίδα/ες κυκλοφορίας του ίδιου ρεύματος πορείας.

• Εργασίες εκτέλεσης Η΄ κατασκευαστικής Φάσης από την ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ Α.Ε. (Διάρκεια εργασιών 04 μήνες):

1. Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην οδό Ελ. Βενιζέλου, από το ύψος της συμβολής της με την οδό Ερμού έως το ύψος της συμβολής της με την οδό Εγνατία. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται μέσω των οδών Ερμού, Αγίας Σοφίας και Ίωνος Δραγούμη.
   
2. Επανέρχεται στην κυκλοφορία η άνοδος της οδού Ελ.Βενιζέλου από την συμβολή της με την οδό Εγνατία.

Παρακαλούνται οι οδηγοί να καταβάλλουν ιδιαίτερη προσοχή, να συμμορφώνονται με τις πινακίδες σήμανσης, προς αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων και δημιουργίας κυκλοφοριακών συμφορήσεων.