Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2021
x

ΠΩΣ ΔΡΟΥΣΕ ΤΟ ΚΥΚΛΩΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ

Εμπλέκονται συνολικά σε 13 παράνομες υιοθεσίες βρεφών από άτεκνα ζευγάρια έναντι χρηματικού ποσού που κυμαινόταν κατά περίπτωση από 6.000 -8.000 ευρώ

Πολυμελές κύκλωμα οργάνωνε παράνομες υιοθεσίες από τη Βουλγαρία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής. Τη δράση του δικτύου κατάφερε να εξακριβώσει η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.  

Πρόκειται για 4 άνδρες ηλικίας 58, 40, 39 και 32 ετών και 2 γυναίκες ηλικίας 49 και 36 ετών, όλοι τους υπήκοοι Βουλγαρίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια, δραστηριοποιούνταν στις παράνομες υιοθεσίες βρεφών.

Πιο αναλυτικά, ο 58χρονος, η 49χρονη και ο 39χρονος με τη βοήθεια του 32χρονου, αρχικά εντόπιζαν στη Βουλγαρία γυναίκες που διένυαν τους τελευταίους μήνες κύησής τους και βρίσκονταν σε δεινή οικονομική κατάσταση, τις οποίες έπειθαν να παραδώσουν έναντι αμοιβής τα νεογνά που θα γεννούσαν.

Στη συνέχεια μετέφεραν τις εγκύους στις οικίες τους ή στο σπίτι του 40χρονου και της 36χρονης στην Κατερίνη, όπου φιλοξενούνταν μέχρι την ημέρα του τοκετού, που πραγματοποιούνταν σε κλινικές στην περιοχή της Πιερίας.

Ακολούθως, παραλάμβαναν τις μητέρες με τα νεογνά τους και τις μετάφεραν σε περιοχές της Βορείου Ελλάδος και της Αττικής και παρέδιδαν τα νεογνά σε άτεκνα ζευγάρια ημεδαπών, έναντι συμφωνηθέντος χρηματικού ποσού που κατέβαλλαν και κυμαίνονταν κατά περίπτωση από 6.000 έως 8.000 ευρώ.

Διαπιστώθηκε ότι το διάστημα από τον Οκτώβριο του 2013 έως το Μάιο του 2015, οι παραπάνω υπήκοοι Βουλγαρίας, ενέχονται συνολικά σε 13 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών, σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Αττικής.

Στη δικογραφία που σχηματίσθηκε, συμπεριλαμβάνονται και οι 13 βιολογικές μητέρες των βρεφών ηλικίας 23 έως 44 ετών, όλες τους υπήκοοι Βουλγαρίας.

Σημειώνεται ότι το προηγούμενο διάστημα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, είχε προηγηθεί σύλληψη και σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος της 36χρονης και του 39χρονου αντίστοιχα, για ακόμη δύο περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών. Η δικογραφία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης, που παρέπεμψε την υπόθεση στον κ. Ανακριτή για κύρια ανάκριση.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ