Κυριακή 31 Μαΐου 2020
x

ΚΥΚΛΩΜΑ ΘΑ ΔΙΟΧΕΤΕΥΕ ΚΟΚΑΪΝΗ ΚΑΙ ΚΑΝΝΑΒΗ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΛΛΑ

Από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν 6 μέλη της οργάνωσης

Πάνω από 110 γραμμάρια κοκαΐνης και περισσότερα από 1.500 γραμμάρια κάνναβης κατέσχεσαν οι αστυνομικές αρχές, οι οποίες εξάρθρωσαν εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διακινούσαν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών σε Πέλλα και Θεσσαλονίκη.

Στις έρευνες συμμετείχε και ο αστυνομικός σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής («Ακύλας»).

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση από το Τμήμα Ασφάλειας Πέλλας που πραγματοποιήθηκε χθες, με τη συνδρομή και των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας, συνελήφθησαν σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Πέλλας συνολικά 6 άτομα και σχηματίσθηκε δικογραφία σε ακόμα 1 άτομο, για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.

Από την αναλυτική έρευνα των αστυνομικών, προέκυψε ότι τουλάχιστον το τελευταίο τετράμηνο, είχαν συστήσει και συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση έχοντας διακριτούς ρόλους, με σκοπό τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και την αποκόμιση παράνομου οικονομικού οφέλους.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χαλκιδικής («Ακύλας»), βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• ποσότητα κοκαΐνης συνολικού βάρους 114,9 γραμμαρίων,
• ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 1 κιλού και 597,9 γραμμαρίων,
• 4 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας,
• 2 αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την μεταφορά των ναρκωτικών ουσιών και
• το χρηματικό ποσό των 5.608 ευρώ.

Επίσης συνελήφθη 1 άτομο και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ακόμα 5 ατόμων, για αγορά ναρκωτικών ουσιών από τα μέλη της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ