Skip to main content

Κυκλώνας Αμφάν: Καταστροφικό το πέρασμα από Ινδία - Μπαγκλαντές

Μέχρι στιγμής η Ινδία έχει καταγράψει 72 νεκρούς στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης και το Μπανγκλαντές ανακοίνωσε πως 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Εκατοντάδες παραλιακά χωριά πλημμύρισαν, καλλιέργειες χάθηκαν και χιλιάδες σπίτια καταστράφηκαν: το πέρασμα του κυκλώνα Αμφάν άφησε σήμερα πίσω του τρομερή καταστροφή στην Ινδία και το Μπανγκλαντές και στοίχισε τη ζωή σε 84 ανθρώπους.

Σχεδόν 24 ώρες αφότου έφθασε στην ηπειρωτική χώρα ο κυκλώνας, ο ισχυρότερος που έχει σχηματισθεί στον κόλπο της Βεγγάλης στη διάρκεια του 21ου αιώνα, οι απώλειες σε ανθρώπινες ζωές μοιάζουν, τουλάχιστον προσωρινά, λιγότερο σημαντικές απ' αυτές που προκαλούσαν μέχρι πρόσφατα οι πιο σφοδροί κυκλώνες στην περιοχή, που άφηναν μερικές φορές πίσω τους χιλιάδες νεκρούς.

Μέχρι στιγμής η Ινδία έχει καταγράψει 72 νεκρούς στο κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης και το Μπανγκλαντές ανακοίνωσε πως 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην επικράτειά του, σύμφωνα με επίσημους απολογισμούς που είναι ακόμη προσωρινοί, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Καθώς είναι πλέον πεπειραμένες στη διαχείριση των κυκλώνων και διαθέτουν αποτελεσματικά συστήματα παρακολούθησης μετεωρολογικών παραμέτρων, οι δύο αυτές χώρες της νότιας Ασίας είχαν απομακρύνει προληπτικά από τα σπίτια τους περισσότερους από τρία εκατομμύρια ανθρώπους και τους είχαν στείλει σε καταφύγια.

«Ήταν μια ισχυρή καταιγίδα. Όμως έχασε σταδιακά ισχύ στη διάρκεια τριών ημερών πριν πλήξει το ινδικό κρατίδιο της Δυτικής Βεγγάλης», δήλωσε ο Ναγίμ Βάχρα, ειδικός στις φυσικές καταστροφές στο Μπανγκλαντές.

Φωτογραφία αρχείου