Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΙΛΙΝΤΣΑΡΟΓΛΟΥ: ΟΛΟΜΟΝΑΧΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Η ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέκρινε τον Ταγίπ Ερντογάν για πολιτική απομόνωσης της χώρας σε διεθνές επίπεδο.

Σε πλήρη απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο οδηγείται η Τουρκία, λόγω της επιθετικής διπλωματικής πολιτικής που ακολούθησε στο ζήτημα της Κύπρου και της κυπριακής ΑΟΖ.

Αυτό υποστήριξε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, σε μια αγωνιώδη ομιλία που απηύθυνε στο κοινοβούλιο.

Ο Κιλιντσάρογλου, παρατηρώντας την προκλητική στάση του Ερντογάν στο θέμα της Κύπρου, αναφέρθηκε αρχικά στις κυρώσεις που επέβαλλε η ΕΕ στην Τουρκία, αλλά και στη στρατηγική συνεργασία των χωρών που περιβάλλουν την Κύπρο.

«Στην ανατολική Μεσόγειο μείναμε μόνοι, είμαστε ολομόναχοι» ανέφερε ο πρόεδρος των κεμαλιστών του CHP (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα), όπως μετέδωσε νωρίτερα ο ΣΚΑΪ. «Υπάρχει πετρέλαιο, υπάρχει φυσικό αέριο. Εκεί βρίσκονται το Ισραήλ, η Ελλάδα, η Αίγυπτος, ο Λίβανος, η ελληνοκυπριακή διοίκηση (σ.σ. Κύπρος). Ομως απουσιάζει η Τουρκία και είναι μόνη της» προσέθεσε ο Κιλιντσάρογλου.

Ο επικεφαλής του CHP στη συνέχεια εξήγησε γιατί η Τουρκία οδηγήθηκε σε απομόνωση στην ανατολική Μεσόγειο, εξαπολύοντας -διακριτικά- «καρφιά» κατά του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Γιατί συνέβη αυτό; Γιατί είναι βαρύτατο το τίμημα της εξωτερικής πολιτικής που είναι γεμάτη με περιπέτειες και είναι απρόβλεπτη» επισήμανε ο Κεμάλ Κιλιντσάρογλου.

Να σημειωθεί ότι η Αγκυρα αντέδρασε έντονα στην ανακοίνωση των ΗΠΑ περί διακοπής του προγράμματος προμήθειας των αεροσκαφών F-35 χαρακτηρίζοντας άδικη την απόφαση της Ουάσινγκτον.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ