Σάββατο 25 Ιουνίου 2022
x

ΚΙΛΙΤΣΝΤΑΡΟΓΛΟΥ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ, ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΦΥΓΕΙ

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο σε συνεδρίαση του κόμματός του για «μεγάλο σχέδιο διαφυγής σε λειτουργία».

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό στην Τουρκία βάζει με δηλώσεις του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Ο Κιλιτσντάρογλου φέρεται να υποστηρίζει πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μεταφέρει χρήματα στο εξωτερικό και ετοιμάζεται να «δραπετεύσει» από την Τουρκία.

Μιλώντας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Κιλιτσντάρογλου είπε ότι «ένα μεγάλο σχέδιο διαφυγής είναι σε λειτουργία»

«Επέσπευσαν τις προετοιμασίες για να ξεφύγουν. Ο Ερντογάν μεταφέρει μεγάλο χρηματικό ποσό στο εξωτερικό μέσω παράνομων δομών που καλύπτονται ως νόμιμα ιδρύματα που εδρεύουν στην Τουρκία. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται επικεφαλής αυτών δομών. Στόχος τους είναι να λάβουν άδεια παραμονής και εργασίας σε ξένη χώρα μέσω αυτού του σχεδίου» δήλωσε, προσθέτοντας ότι «το σχέδιο απόδρασης περιλαμβάνει μόνο μερικές εκατοντάδες άτομα».

Τι απαντά το κόμμα του Ερντογάν

Τις δηλώσεις αυτές του Κιλιτσντάρογλου δεν άφησε αναπάντητες ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ που ανέφερε ότι «οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας».

Συγκεκριμένα ο Τσελίκ έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter πως:«Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τον πρόεδρό μας και την οικογένειά του σήμερα. Οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας…».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ