Skip to main content

Κιλκίς: Ανεξέλεγκτη η ρίψη ογκωδών απορριμμάτων-Συστάσεις του δήμου

Η αρμόδια αντιδημαρχία Καθαριότητας συστήνει στους πολίτες να μη ρίχνουν πέτρες, χαλίκια, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

Καθημερινό φαινόμενο είναι στην πόλη του Κιλκίς η άναρχη απόρριψη μπαζών και ογκωδών απορριμμάτων σε δρόμους και γειτονιές της πόλης.

Την ίδια ώρα, αρκετοί είναι αυτοί που πετούν κομμένα κλαδιά σε κάδους απορριμμάτων, που όπως επισημαίνει η δημοτική αρχή της περιοχής «προσβάλλουν την αισθητική των δημοτών δεν τιμούν τον πολιτισμό μας, δυσχεραίνουν και υπονομεύουν κατά κάποιο τρόπο το δύσκολο έργο των εργαζομένων στην υπηρεσία της καθαριότητας που εργάζονται φιλότιμα για να είναι η πόλη καθαρή».

Μάλιστα για αυτό τον λόγο η αντιδημαρχία καθαριότητας του Κιλκίς απευθύνει συστάσεις στους δημότες να μη ρίχνουν πέτρες, χαλίκια, μπάζα και ογκώδη αντικείμενα μέσα στους κάδους απορριμμάτων. Στους πράσινους κάδους πρέπει να απορρίπτονται, με προσοχή, μόνο αστικά απορρίμματα, κλεισμένα μέσα σε πλαστικές σακούλες.

Παράλληλα επισημαίνεται πως δεν είναι επίσης επιτρεπτή η χύμα απόθεση κλαδιών, προϊόντων κλαδέματος, κηπουρικής, χόρτων, μέσα στους κάδους απορριμμάτων.

«Οι δημότες καλούνται να τοποθετούν σε χοντρό σάκο ή σακούλα τα απορρίμματα αυτά, με ασφαλή τρόπο (δέσιμο) και να την αφήνουν δίπλα στους πράσινους κάδους», αναφέρει ο δήμος Κιλκίς.

Για τις περιπτώσεις των μπαζών και ογκωδών αντικειμένων ζητείται από τους δημότες να  επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Καθαριότητας (τηλ. επικοινωνίας 23413 52288, 52289) και μετά από προσυνεννόηση με τους υπαλλήλους του συνεργείου να γίνεται έγκαιρα η απομάκρυνση των απορριμμάτων αυτών από τα πεζοδρόμια.