Skip to main content

Κιλκίς: Αρνητικά όλα τα δείγματα από το camp Νέας Καβάλας

Σύμφωνα με τοπικό μέσο, τα 356 δείγματα που πάρθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη βγήκαν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Αρνητικά σε κορωνοϊό έχουν βγει όλα τα δείγματα που πάρθηκαν από το camp φιλοξενίας προσφύγων - μεταναστών της Νέας Καβάλας Κιλκίς, όπως αναφέρει το eidisis.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τα 356 δείγματα που πάρθηκαν από το κλιμάκιο του ΕΟΔΥ την περασμένη Πέμπτη από τους μετανάστες και τους εργαζόμενους στο camp, μετά το κρούσμα που είχε εκδηλωθεί σε έγκυο γυναίκα, βγήκαν αρνητικά σε κορωνοϊό (δείτε εδώ).

Την περασμένη Παρασκευή ενημερώθηκε το νοσοκομείο Κιλκίς, ο διοικητής του camp και οι τοπικοί φορείς του δήμου Παιονίας πως τα πρώτα 100 δείγματα είχαν βγει αρνητικά από τα εργαστήρια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου ενώ το Σάββατο πληροφορήθηκαν πως αρνητικά ήταν και τα επόμενα 35 δείγματα. Ο έλεγχος έχει ολοκληρωθεί και για τα 356 δείγματα που είχαν παρθεί και τα οποία και βγήκαν αρνητικά. Η σχετική ανακοίνωση αναμένεται να γίνει αύριο Δευτέρα.

Αρνητικοί στον κορωνοϊό ακόμα βγήκαν επίσης το νεογέννητο και η κοπέλα που συνόδευε τη λεχώνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του eidisis.gr, αυτές εξελίξεις δεν θα ανατρέψουν το πρωτόκολλο που εφαρμόζεται και η καραντίνα των 14 ημερών θα συνεχιστεί.

Σημειώνεται πως τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά την ερχόμενη Τρίτη, χωρίς την παρουσία προσφυγόπουλων, που έτσι κι αλλιώς βρίσκονται σε καραντίνα 14 ημερών.