Skip to main content

Κιλκίς: Αθώοι έξι αγρότες για τα μπλόκα στους Ευζώνους

Πραγματοποιήθηκε η δίκη έξι αγροκτηνοτρόφων΄από το Κιλκίς για τη συμμετοχή τους στα αγροτικά μπλόκα στους Ευζώνους τον Φεβρουάριο του 2018.

Αθωώθηκαν από το Δικαστήριο του Κιλκίς έξι αγροτοκτηνοτρόφοι, μεταξύ των οποίων και του πρόεδρος του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλόγου Παιονίας Θωμάς Καρυπίδης για τη συμμετοχή τους στα αγροτικά μπλόκα στους Ευζώνους τον Φεβρουάριο του 2018.

Σύμφωνα με το eidisis.gr, η δίκη έγινε την Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου και νομικός παραστάτης των έξι αγροτών ήταν ο δικηγόρος Ιάκωβος Ψωμιάδης.

Όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας των αγροτοκτηνοτρόφων Κεντρικής Μακεδονίας, που διεκδικούσαν την ικανοποίηση ζωτικών αιτημάτων τους, συμμετείχαν και κτηνοτρόφοι-αγρότες κυρίως της Πέλλας και της Θεσσαλονίκης.

Είχαν συγκεντρωθεί αρχικά στον κόμβο του Πολυκάστρου και προχώρησαν αργότερα μέχρι τις εγκαταστάσεις των παλαιών διοδίων. Και από εκεί όμως προωθήθηκαν λίγες εκατοντάδες μέτρα βορειότερα μέχρι τη διασταύρωση με τον δρόμο προς Ειδομένη. Στην πορεία αυτή εμποδίστηκαν από δυνάμεις της αστυνομίας και έγιναν κάποια μικροεπεισόδια.

Στη δίκη της Τρίτης, το δικαστήριο αφού άκουσε τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων αθώωσε τους έξι αγροτοκτηνοτρόφους.