Τρίτη 3 Αυγούστου 2021
x

ΚΙΛΚΙΣ: ΜΑΤΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΟΡΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Αν και ακόμα δεν έχει υπάρξει διάταξη απαγόρευσης εμποροπανηγύρεων για το Σεπτέμβριο η έξαρση κρουσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Η μεγάλη καθιερωμένη εμποροπανήγυρη του Κιλκίς δεν θα πραγματοποιηθεί φέτος λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη χώρα το τελευταίο διάστημα.

Αν και η διοργάνωση λαμβάνει χώρα τον Σεπτέμβριο που δεν εμπίπτει ακόμα στις απαγορεύσεις διοργάνωσης εμποροπανηγύρεων, η έξαρση τον κρουσμάτων οδήγησε τον δήμαρχο της πόλης Δημήτρη Κυριακίδη να πάρει την εν λόγω απόφαση.

Ο κ. Κυριακίδης τόνισε στο eidiseis.gr  πως «αυτό που προέχει είναι η δημόσια υγεία και η προστασία των δημοτών από την πανδημία. Είναι ένα πλήγμα για την πόλη και την οικονομία της, για πολλούς από τους επαγγελματίες της, αλλά θα πρέπει να περιφρουρήσουμε την υγεία των δημοτών. Είναι αδύνατο να αποφύγουμε τους συνωστισμούς στην Εμποροπανήγυρη, ούτε και να εφαρμόσουμε την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Είναι μονόδρομος λοιπόν η ματαίωση των εκδηλώσεων».

Θα πρέπει να σημειωθεί πως σχετική απόφαση ματαίωσης της Εμποροπανήγυρης έχει λάβει η Κοινότητα Κιλκίς και αναμένονται και οι σχετικές αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του δημοτικού συμβουλίου. 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ