Skip to main content

Κιλκίς: Παρεμβάσεις ενίσχυσης της αντιπλημμυρικής προστασίας (φωτο)

«Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες, αγαθά και δημόσιες υποδομές, προστατεύουμε το περιβάλλον», τονίζει ο κ. Βεργίδης

Εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού κατά τόπους ρεμάτων στη χωρική αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς εκτελέστηκαν και εξελίσσονται, στο πλαίσιο υλοποίησης έργου που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2020 και θα διαρκέσει, συνολικά δεκαοκτώ μήνες.

Πρόκειται – όπως υπογραμμίζει ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, Ανδρέας Βεργίδης «για παρεμβάσεις οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της λειτουργικότητας των ρεμάτων, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Π.Ε. Κιλκίς».

«Δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για ανθρώπους, περιουσίες, αγαθά και δημόσιες υποδομές, προστατεύουμε το περιβάλλον», τονίζει ο κ. Βεργίδης, επισημαίνοντας πως στο πλαίσιο του έργου που ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2020 «εργασίες καθαρισμού ρεμάτων των οποίων η αρμοδιότητα περιήλθε στην Υποδ/νση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Κιλκίς με τον Ν.4555/18 (Μίσθωση μηχανημάτων)»  ήδη, έχει γίνει καθαρισμός ρεμάτων συνολικού μήκους περίπου είκοσι (20) χιλιομέτρων σε διάφορους οικισμούς της Π.Ε. Κιλκίς.

Το έργο χρηματοδοτείται από Ίδιους Πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, όπως επίσης και το αντίστοιχο που αφορούσε στον καθαρισμό ρεμάτων από βλάστηση, μπάζα και απορρίμματα, το 2020, κατά την εκτέλεση του οποίου έγινε καθαρισμός ρεμάτων συνολικού μήκους περίπου δεκαπέντε (15) χιλιομέτρων.