Skip to main content

Κιλτίδης: «Ανεκδιήγητος ο Ραγκούσης»

Ο ανεξάρτητος βουλευτής εξαπέλυσε δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Μεταφορών, χαρακτηρίζοντάς τον «ανεκδιήγητο» για την πολιτική που έχει ακολουθήσει στο ζήτημα των ταξί.

Δριμεία επίθεση κατά του υπουργού Μεταφορών εξαπέλυσε ο ανεξάρτητος βουλευτής , Κώστας Κιλτίδης, χαρακτηρίζοντας «ανεκδιήγητο» τον Γιάννη Ραγκούση για την πολιτική που έχει ακολουθήσει στο ζήτημα των ταξί.

Από το βήμα της Βουλής ο κ. Κιλτίδης τόνισε: «Επιτέλους όμως για την τουριστική κατοικία γίνεται μία σοβαρή προσέγγιση. Αλλά, ενώ γίνεται η σοβαρή αυτή προσέγγιση έχουμε έναν ανεκδιήγητο στην κυριολεξία Υπουργό ο οποίος εδώ και δέκα επτά ημέρες δημιουργεί αυτό το απίστευτο θέαμα στην πατρίδα μας. Και μετράω τα λόγια μου. Το έχω πει και άλλη φορά από αυτό εδώ το Βήμα. Είναι ανεκδιήγητος».

«Δεν μπορεί να υπάρχουν βαρόνοι στην πολιτική ζωή του τόπου. Δεν είναι δυνατόν να συζητούμε επί δέκα επτά ημέρες και να μη ξέρουμε για ποιο θέμα συζητάμε. Επιτέλους, ήρθε κάτι στην Ολομέλεια, ήρθε στις θυρίδες μας κάτι για να ξέρουμε τι συζητούν αυτή τη στιγμή η Κυβέρνηση και οι ταξιτζήδες; Ξέρουμε το θέμα, πού διαφωνούν και αναστατώνεται και φλέγεται η Ελλάδα και ρημάζονται οικογένειες; Προφανώς, μπορεί να υπάρχει ένα άδικο σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά οι άνθρωποι θέλουν να το συζητήσουν. Συζητήστε το δημόσια, να βρούμε τη συνισταμένη. Είναι πρωτοφανές αυτό που συμβαίνει. Σε αυτά τα χρόνια, σε αυτόν τον τόπο που μεγαλούργησε η διαλεκτική να συζητούμε για ένα θέμα χωρίς να ξέρουμε ποιο είναι το θέμα», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε και στο θέμα του ΟΠΑΠ, κάνοντας λόγο για «Οργανισμό της αθλιότητας».

«Με τον ΟΠΑΠ, αντί να πάτε να ξεβρομίσετε τον κόπρο του Αυγείου, αυτόν τον Οργανισμό της αθλιότητας όπου έφτασαν να γίνουν τα έκτροπα το 1993 με γκρεμίσματα Κυβερνήσεων, ξαναδημιουργούμε εθνικό προμηθευτή;Κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο; Ποιος είναι αυτός που μονοπωλεί τον ΟΠΑΠ; Ποια εταιρεία μονοπωλεί τον ΟΠΑΠ; Ποιος είναι ο διευθύνων σύμβουλος; Πόσα έξοδα έχει που διευθύνει; Ποιες αδελφές ποιων Υπουργών βρίσκονται σε ιδρύματα που επιχορηγούνται με εκατομμύρια;», διερωτάται.

«Είναι  απίστευτο αυτό  που γίνεται, το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ να ενισχύεται, όπως είπε ο Θάνος ο Πλεύρης, με 66% ιδιωτική συμμετοχή; Είναι τρομερό αυτό. Και δεν παρεμβαίνει κανένας αυτήν τη στιγμή; Γίνεται αυτό ενώπιον της Αντιπροσωπείας. Αυτήν τη στιγμή η Δικαιοσύνη πρέπει να επέμβει αυτεπάγγελτα. Αυτήν τη στιγμή απρόκλητα παρεμβαίνετε στον ανταγωνισμό και ενισχύετε ιδιώτες που έχουν μετοχές μιας εταιρείας. Φοβούμαι ότι με αυτόν το δρόμο που διαλέξατε όχι γιατί μας τον δείχνει η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο είναι στραβός ο γιαλός, αλλά και στραβά αρμενίζετε. Είναι στραβός ο γιαλός του ΟΠΑΠ, στραβά αρμενίζετε και φοβούμαι ότι θα το βρείτε μπροστά σας», καταλήγει.