Skip to main content

Κιλτίδης: Απαξιώνονται τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία - Ανάγκη για λύση

Με ανάρτησή του ο πρώην υπουργός τονίζει την απαξίωσή τους και την ανάγκη να αφεθούν στο περιθώριο οι «κομματικές τοποθετήσεις».

Λύση για «τα στοιχειώδη σε υποδομές και περίθαλψη» ζητά ο πρώην υπουργός, Κωνσταντίνος Κιλτίδης, σε δήλωσή του για τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία, μιλώντας για απαξίωσή τους και για ανάγκη απομάκρυνσης των «κομματικών τοποθετήσεων».

«Από το 2010 καταγγέλλω την απαξίωση των Νομαρχιακών Νοσοκομείων. Το ίδιο συνέβη και στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Πλην των Παθολογικών και Γενικών Χειρουργικών Κλινικών,οι λοιπές κλινικές ειδικοτήτων σταδιακά με την αποχώρηση του ιατρικού στελεχιακού δυναμικού έκλειναν. Έτσι ο όποιος υγειονομικός σχεδιασμός υπηρέτησης των πολιτών για παροχή δευτεροβάθμιας περίθαλψης ακυρώθηκε και μετατοπίστηκε στα μεγάλα αστικά κέντρα π.χ. Θεσσαλονίκη» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook, με θέμα «Απαξιώνονται τα Νομαρχιακά Νοσοκομεία».

«Η λαίλαπα της οικονομικής κρίσης ξεθεμελίωσε στην κυριολεξία τις υποδομές και οδήγησε στη τραγωδία που βιώνει σήμερα και το Νοσοκομείο Κιλκίς. Η υπερπροσπάθεια του προσωπικού του Νοσοκομείου μας,δεν μπορεί να αναχαιτίσει φαινόμενα όπως η υποστελέχωση της Χειρουργικής κλινικής» καταγγέλει ο ίδιος και προσθέτει:

«Δεν χωρούν κομματικές τοποθετήσεις ή προσωπικές ομφαλοσκοπήσεις φιλαυτίας. Οι ευθύνες είναι βαρύτατες για πολλούς διαχρονικά. Τώρα όμως,ίσως χθες,όσοι υπεύθυνοι και όποια κυβέρνηση ως εδώ και μη παρέκει. Δώστε λύση για τα στοιχειώδη σε υποδομές και περίθαλψη. Επειδή θα ακούσω και το γνωστό , «εσύ τι έκανες» , τους απαντώ ότι την ευθύνη μου την έχω αναλάβει από το 1992,χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο ή ότι δεν μπορούσαν να γίνουν και άλλα. Η εικόνα , η λειτουργία και η στελέχωση δείχνουν τι πρέπει να γίνει».