Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2020
x

ΚΙΛΤΙΔΗΣ: ΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΟΪΟ ΚΑΙ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΜΥΝΘΟΥΜΕ

Τους τρόπους οι οποίοι πρέπει να αξιοποιηθούν για την προστασία από τον κορωνοϊό παραθέτει σε ανάρτησή του ο Κωνσταντίνος Κιλτίδης

«Η άμυνα βρίσκεται στην επαγρύπνηση και επιτήρηση ως πρώτος φραγμός και κυρίαρχος», τονίζει σε ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην βουλευτής και Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ, Κώστας Κιλτίδης παραθέτοντας όσα γνωρίζουμε σήμερα για τον ιό και τους τρόπους άμυνας.

«Σήμερα ξέρουμε ότι: 1. Ο ιός είναι ακραία μεταδοτικός 2. Δεν είναι αναλογικά φονικός 3. Όλες οι επιδημιολογικές μελέτες δείχνουν θνητότητα στους άνω των 70 ετών περίπου 0,30% και 0,05 στους κάτω των 70 ετών 4. Γενετικές παράμετροι, διασταυρούμενη ανοσία και επιπτώσεις σε ζωτικά όργανα μελετώνται 5. Θεραπείες προστίθενται και εμβόλια ασφαλή από το 2021 αναμένονται», τονίζει ο κ. Κιλτίδης.

«Είναι ανάγκη να υπάρξει: 1. Ενημέρωση με ειδική εκπομπή συμβουλευτική και αξιόπιστη 2. Να συσταθούν τοπικές δημοτικές επιτροπές επαγρύπνησης και επιτήρησης, 3. Να προστατευθούν κυρίαρχα, γενικά και καθολικά οι άνω των 70 ετών και οι έχοντες νοσήματα οργάνων, ιδίως άνω των 60 ετών. 4. Προστασία των οικονομικών δραστηριοτήτων και της δημόσιας διοίκησης σε επίπεδο δήμων 5. Εφεδρείες υγειονομικές της τάξης του 20%, που θα αναπληρώνουν τις απώλειες από καραντίνα ή ασθένεια. 6. Απόλυτη εφαρμογή των κλασικών μέτρων προστασίας, χωρίς παρεκτροπές και αναξιόπιστες αγκυλώσεις. Η γνώση, η πειθώ και η σωστή εφαρμογή δείχνουν τον δρόμο. Είναι τόσο δύσκολο;», καταλήγει ο κ. Κιλτίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ