Skip to main content

Κύμα καύσωνα πλήττει την Ιταλία - Φόβοι για νέες πυρκαγιές

Την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι θερμοκρασίες στην ενδοχώρα της Σικελίας και της Σαρδηνίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Κύμα καύσωνα πλήττει από σήμερα την κεντρική και νότια Ιταλία. Ιδίως, την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη, οι θερμοκρασίες στην ενδοχώρα της Σικελίας και της Σαρδηνίας, αναμένεται να ξεπεράσουν τους 45 βαθμούς.

Σε σημερινή έκκλησή του, ο επικεφαλής της Ιταλικής Πολιτικής Προστασίας, Φαμπρίτσιο Κούρτσιο, υπογραμμίζει:

«Ζήσαμε δραματικές ημέρες, σε ό,τι αφορά την αντιμετώπιση των πυρκαγιών. Οι θερμοκρασίες των ερχόμενων ημερών, επιβάλλουν ύψιστη επιφυλακή. Πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε συμπεριφορά που μπορεί να ευνοήσει το ξέσπασμα πυρκαγιάς και να ειδοποιούμε αμέσως τις αρχές, για οποιαδήποτε, έστω και μικρών διαστάσεων εστία».

Πυροσβεστικά αεροσκάφη Καναντέρ συνεχίζουν και σήμερα τις ρίψεις νερού στην περιφέρεια της Καλαβρίας όπου έχασαν την ζωή τους δυο άνθρωποι και σημειώθηκαν μεγάλες καταστροφές, κυρίως στην περιοχή των ελληνόφωνων χωριών γύρω από την περιοχή της Μπόβα.

Η Ιταλική Πολιτική Προστασία δεσμεύθηκε πως «σε όλες οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από τις φωτιές, θα δοθεί η αναγκαία, έμπρακτη στήριξη».