Skip to main content

Στήριξη από 683 καθηγητές στην Πρωτοβουλία «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια»

Καθηγητές πανεπιστημίων και ερευνητές σε ακαδημαϊκά ιδρύματα από διάφορα μέρη του κόσμου υπογράφουν κείμενο αντίθεσης στην πανεπιστημιακή αστυνομία.

Διεθνή υποστήριξη με σημαντική ανταπόκριση από καθηγητές/καθηγήτριες πανεπιστημίωνκαι ερευνητές/ερευνήτριες από όλο τον κόσμο έχει λάβει η Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια».

Εξακόσιοι ογδόντα τρεις (683) καθηγητές/καθηγήτριες πανεπιστημίων και ερευνητές/ερευνήτριες σε ακαδημαϊκά ιδρύματα της Ευρώπης, της Αμερικής, της Αυστραλίας και της Ασίας στηρίζουν την Πρωτοβουλία Πανεπιστημιακών «Όχι Αστυνομία στα Πανεπιστήμια» στον αγώνα ενάντια στο νομοσχέδιο της ελληνικής κυβέρνησης για τη σύσταση νέου σώματος ασφαλείας, της «Ομάδας Προστασίας των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων».

Όπως αναφέρει η πρωτοβουλία σε ανακοίνωση για την πανεπιστημιακή αστυνομία «η σύσταση του συγκεκριμένου σώματος, το οποίο θα βρίσκεται εκτός ελέγχου της πανεπιστημιακής  κοινότητας, προσβάλλει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοδιοίκηση και αυτοτέλεια των ΑΕΙ, και αντιβαίνει στην ευρωπαϊκή ακαδημαϊκή παράδοση».

Δείτε το κείμενο υποστήριξης και τις υπογραφές των 683 καθηγητών/καθηγητριών πανεπιστημίων και ερευνητών/ερευνητριών πατώντας ΕΔΩ.