Skip to main content

Κυμπουρόπουλο για τα αναβατόρια των ΑμεΑ στα φέρι καλεί ο Αντωνίου

Η έλλειψη της πρόσβασης για ΑμεΑ στο πλοίο ανάγκασε πριν έναν χρόνο τον νεαρό Καλαμαριώτη να ταξιδέψει στη Θάσο βρισκόμενος στο γκαράζ του πλοίου.

Ένας χρόνος πέρασε από την καταγγελία του συγγραφέα Δημήτρη Αντωνίου που έκανε τον γύρο του διαδικτύου, ο οποίος περιέγραψε την ταλαιπωρία που υπέστη σε φέρι μποτ για τη Θάσο το οποίο δεν είχε αναβατόριο για ΑμεΑ.

Η έλλειψη της απαραίτητης πρόσβασης των ΑμεΑ, ανάγκασε τότε τον νεαρό Καλαμαριώτη να ταξιδέψει στο γκαράζ του πλοίου. Έναν χρόνο μετά ο κ. Αντωνίου, βλέποντας ότι δεν έχουν προχωρήσει από πλευράς κράτους οι απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση του ζητήματος με τα αναβατόρια στα φέρι, καλεί τον ευρωβουλευτή της ΝΔ, Στέλιο Κυμπουρόπουλου, ο οποίος αντιμετωπίζει και ο ίδιος κινητικά προβλήματα, να θέσει το ζήτημα στο Ευρωκοινοβούλιο ευελπιστώντας στην ευαισθητοποίηση της πολιτείας επί τους θέματος.

«Θα ήθελα να ζητήσουμε από τον φίλο μας Στέλιος Κυμπουρόπουλος , μιας και ήθελε να αναλάβει να μας εκπροσωπήσει στην ευρωβουλή, να ενημερώσει τους ‘’φίλους μας’’ τους ευρωπαίους για το πώς μετακινούνται εδώ στην ΕΛΛΑΔΑ άνθρωποι σε αναπηρικό αμαξίδιο με φέρι μποτ για διαδρομές κάτω των 30 ναυτικών μιλίων» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Αντωνίου.