Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021
x

ΚΙΝΑ - EVERGRANDE: ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΕΣ ΓΙΑ «ΠΙΘΑΝΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΗΣ

Τοπικές κυβερνήσεις και κρατικές επιχειρήσεις θα παρέμβουν μόνο σε περίπτωση που δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της με συντεταγμένο τρόπο

Οι κινεζικές αρχές ζητούν από τις τοπικές κυβερνήσεις να προετοιμαστούν για πιθανή κατάρρευση του υπερχρεωμένου κινεζικού ομίλου Evergrande, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal, με τους συντάκτες να επικαλούνται αξιωματούχους με γνώση των συνομιλιών.

Η κίνηση χαρακτηρίστηκε από τους αξιωματούχος «προετοιμασία για πιθανή καταιγίδα», σύμφωνα με το δημοσίευμα που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Οι αξιωματούχοι σημείωσαν ότι έχουν δοθεί οδηγίες σε φορείς των τοπικών κυβερνήσεων και σε κρατικές επιχειρήσεις να παρέμβουν μόνο την ύστατη στιγμή στην περίπτωση που η Evergrande δεν καταφέρει να διαχειριστεί τις υποθέσεις της με συντεταγμένο τρόπο, ανέφερε η WSJ.

Οι τοπικές κυβερνήσεις έχουν επιφορτιστεί με την αποτροπή ταραχών και τον μετριασμό των αλυσιδωτών αντιδράσεων στους αγοραστές ακινήτων και την ευρύτερη οικονομία, δήλωσαν αξιωματούχοι, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Evergrande, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στην Κίνα, καλείται σήμερα να καταβάλει τόκους ύψους 83,5 εκατ. δολαρίων και 47,5 εκατ. δολαρίων την ερχόμενη εβδομάδα. Εάν δεν ολοκληρωθεί η διαδικασία πληρωμής εντός 30 ημερών από την προγραμματισμένη ημερομηνία, θα θεωρηθεί πως έχει κηρύξει στάση πληρωμών.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ