Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

ΚΙΝΑ: 13 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 16 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΤΥΦΩΝΑ ΛΕΚΙΜΑ

Περισσότεροι από 250.000 κάτοικοι της Σανγκάης και 800.000 στην επαρχία Ζεντζιάνγκ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα.

Δεκατρείς νεκροί και δεκαέξι αγνοούμενοι είναι ο τραγικός απολογισμός που έχει άφησει μέχρι στιγμής στο πέρασμα του ο τυφώνας Λέκιμα, που πλήττει από το πρωί την ανατολική Κίνα.

Σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο CCTV, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τραγωδία σημειώθηκε στην παραλιακή πόλη Ουεντσού, από κατολίσθηση που προκάλεσε η κατάρρευση φυσικού φράγματος.

Εξαιτίας του τυφώνα Λέκιμα, εκατοντάδες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ενώ πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι της ανατολικής Κίνηας έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, μετά τον συναγερμό που σήμαναν οι αρχές. Τουλάχιστον 200 σπίτια σε έξι πόλεις της Ζετζιάνγκ κατέρρευσαν και 663.000 στρέμματα γεωργικών εκτάσεων καταστράφηκαν, σύμφωνα με το CCTV.

Περισσότεροι από 250.000 κάτοικοι της Σανγκάης και 800.000 στην επαρχία Ζεντζιάνγκ αναγκάστηκαν να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους λόγω του τυφώνα, ενώ 2,72 εκατομμύρια νοικοκυριά στην επαρχία αυτή αντιμετώπιζαν εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, μετά την πτώση γραμμών ηλεκτροδότησης, λόγω των ισχυρών ανέμων και της βροχής, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Επιπλέον, 625 πτήσεις στα αεροδρόμια του Πεκίνου, της Σανγκάης, του Γκουανγκτσού, της Σεντζέν και του Τσενγκντού δεν θα πραγματοποιηθούν, όπως αποφάσισε η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Κίνας. Επίσης, δεκάδες σιδηροδρομικές συνδέσεις μεταξύ της Ζεντζιάνγκ και περιοχών στη βόρεια και την κεντρική Κίνα ματαιώθηκαν.

Ο τυφώνας Λέκιμα έφτασε νωρίς σήμερα το πρωί στην ανατολική επαρχία Ζετζιάνγκ συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με μέγιστη ταχύτητα 187 χιλιομέτρων την ώρα, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua. Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, ο τυφώνας κινείται τώρα προς το βορρά με ανέμους που πνέουν με 15 χιλιόμετρα την ώρα και σταδιακά εξασθενεί.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ