Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020
x

ΚΙΝΑ: 49 ΝΕΚΡΟΙ ΚΑΙ 21 ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΦΩΝΑ ΛΕΚΙΜΑ

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κατάρρευσης φυσικού φράγματος στην επαρχία Τζετζιάνγκ λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Στους 49 νεκρούς και τους 21 αγνοούμενους ανήλθε ο απολογισμός από το πέρασμα του τυφώνα Λεκίμα στην Κίνα, ο οποίος συνεχίζει να κινείται προς τα βόρεια της χώρας, όπως μετέδωσε το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Τα περισσότερα θύματα έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της κατάρρευσης φυσικού φράγματος στην επαρχία Τζετζιάνγκ λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Ο τυφώνας, περνώντας ξανά στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας, έπληξε τη Σαντόνγκ, ανάμεσα στη Σαγκάη και στο Πεκίνο, αφήνοντας πίσω του πέντε νεκρούς και επτά αγνοούμενους. Στην πόλη Γουέιφανγκ, στην ομώνυμη επαρχία, δεν είχαν καταγρραφεί ποτέ τέτοιες βροχοπτώσεις από την έναρξη της τήρησης τέτοιων δεδομένων, το 1952, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

Σε όλη τη χώρα, οι ζημιές εκτιμάται μέχρι στιγμής ότι ανέρχονται σε 26 δισεκατομμύρια γιούαν (3,3 δισ. ευρώ).

Αφού έπληξε την Ταϊβάν, ο Λεκίμα άρχισε να σφυροκοπά την ηπειρωτική Κίνα τη νύχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, με ανέμους ταχύτητας έως και σχεδόν 190 χιλιομέτρων την ώρα. Πάνω από ένα εκατομμύριο κάτοικοι χρειάστηκε να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους.

Τεράστια προβλήματα καταγράφηκαν και στις συγκοινωνίες, ειδικά στην ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή της Σαγκάης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ