Skip to main content

Κίνα: Αναμένει επιδείνωση της πανδημίας τις επόμενες ημέρες

Η έξαρση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα τροφοδοτείται από την παραλλαγή Δέλτα που έφτασε από το εξωτερικό, σύμφωνα με αξιωματούχο

Οι νέες μολύνσεις του Covid-19 στην Κίνα θα αυξηθούν τις επόμενες ημέρες και οι περιοχές που επηρεάζονται από την έξαρση ενδέχεται να συνεχίσουν να αυξάνονται, δήλωσε αξιωματούχος υγείας της χώρας Γου Λιανγκιού.

Η έξαρση του νέου κορωνοϊού στην Κίνα τροφοδοτείται από την παραλλαγή Δέλτα που έφτασε από το εξωτερικό, δήλωσε ο αξιωματούχος στην Εθνική Επιτροπή Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στο Πεκίνο την Κυριακή.

Το κύμα των μολύνσεων εξαπλώθηκε σε 11 επαρχίες την εβδομάδα από τις 17 Οκτωβρίου, δήλωσε από την πλευρά του ο Μι Φενγκ, εκπρόσωπος της επιτροπής. Τα περισσότερα από τα άτομα που μολύνθηκαν έχουν ταξιδιωτικό ιστορικό μεταξύ των περιοχών, είπε ο Μι και προέτρεψε τις περιοχές που έχουν πληγεί από την πανδημία να υιοθετήσουν «κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Ορισμένες πόλεις στις επαρχίες του Κανσού, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσάς της Λαντσόου, και της Εσωτερικής Μογγολίας έχουν σταματήσει τις υπηρεσίες μεταφοράς των λεωφορείων και των ταξί λόγω του ιού, σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Μεταφορών, Ζου Μιν.

Η Κίνα ανέφερε 26 νέα τοπικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 το Σάββατο, εκ των οποίων επτά στην Εσωτερική Μογγολία, έξι στο Κανσού, έξι στο Νινγκσιά, τέσσερα στο Πεκίνο, ένα στο Χεμπέι, ένα στο Χουνάν και ένα στο Σαανσί, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας. Άλλα τέσσερα τοπικά ασυμπτωματικά περιστατικά αναφέρθηκαν στις περιοχές Χουνάν και το Γιουνάν.

Στην πρωτεύουσα του Πεκίνου, η έξαρση επεκτάθηκε σε τρεις περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Haidian, ενός επιστημονικού κόμβου.

Το Πεκίνο θα ακυρώσει τον μαραθώνιο που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 31 Οκτωβρίου λόγω του ιού, ανέφερε η Beijing Daily. Οι άνθρωποι σε πόλεις όπου έχουν εντοπιστεί μολύνσεις απαγορεύεται να επισκέπτονται ή να επιστρέφουν στην πρωτεύουσα αυτή τη στιγμή, ανέφερε επίσης η εφημερίδα.