Skip to main content

Κίνα: Απήχθη σε ηλικία 4 ετών - Τους βρήκε τους γονείς του 33 χρόνια μετά

Ο 37χρονος στη μετέπειτα ζωή του, ζωγράφιζε το πατρικό του, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα προκειμένου να μην το ξεχάσει.

Συγκλονίζει την Κίνα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη η ιστορία του 37χρονου Λι Τζινγκγουέι, ο οποίος 33 χρόνια αφόρου απήχθη από την οικογένεια του κατάφερε να επανενωθεί με την μητέρα του αξιοποιώντας το διαδίκτυο αλλά και την μνήμη του.

Ο Λι απήχθη από τους γονείς του σε ηλικία 4 ετών από κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων.

Μεγάλωσε στη Χενάν, στη βόρεια κεντρική Κίνα αλλά όπως αναφέρει είχε «αμέτρητες νύχτες λαχτάρας» και σκεφτόταν ήδη από τότε την βιολογική του οικογένεια.

Όταν έμαθε πώς άλλα απαχθέντα παιδιά κατάφεραν να ξαναβρεθούν με συγγενείς αποφάσισε να σχεδιάσει έναν χάρτη με το χωριό του, όπως είχε αποτυπωθεί στη μνήμη του.

Οι λεπτομέρειες των σχεδίων του που περιελάμβαναν το πώς έμοιαζαν ορισμένα σπίτια και πώς μαγείρευαν ρύζι οι κάτοικοι του χωριού, εξέπληξαν πολλούς.

Αξίζει να σημειωθεί πως όπως ανέφερε η Daily Mail, ο 33χρονος  στη μετέπειτα ζωή του, ζωγράφιζε το πατρικό του, τουλάχιστον μια φορά την ημέρα προκειμένου να μην το ξεχάσει.

Η αστυνομία ταίριαξε τον χάρτη με ένα χωριό στο Ζαοτόνγκ, μια πόλη στα βουνά της Ουχάν, στη νοτιοδυτική Κίνα.

Οι εξετάσεις DNA επιβεβαίωσαν ότι ο Τζινγκγουέι ήταν ο αγνοούμενος γιος μιας γυναίκας την οποία και κατάφερε να συναντήσει την Πρωτοχρονιά.

Οι απαγωγές παιδιών αποτελούν συνήθη μάστιγα στην πολυπληθή Κίνα.

Συγκεκριμένα, περίπου 20.000 παιδιά πέφτουν θύματα απαγωγής κάθε χρόνο στη χώρα, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2015.