Skip to main content

Κίνα: Σε 2.663 ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κοροναϊό

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, εκτός των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ανήλθε σε 77.658.

Σε 2.663 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την επιδημίας πνευμονίας που προκαλεί ο COVID-19 στην Κίνα, με βάση τα νέα στοιχεία των κινεζικών υγειονομικών αρχών. Εξ αυτών, οι 2.563 έχουν καταγραφεί στη Χουμπέι, επίκεντρο της επιδημίας.

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα, εκτός των αυτόνομων περιοχών του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο, ανήλθε ως τα μεσάνυχτα της Δευτέρας σε 77.658.

Τη Δευτέρα καταγράφηκαν 71 νέοι θάνατοι και 508 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Στη συντριπτική πλειονότητά τους, οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, ενώ δύο θάνατοι καταγράφηκαν στην επαρχία Σαντόνγκ και άλλος ένας στην επαρχία Γκουανγκντόνγκ, όπως διευκρίνισε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο τα δεδομένα της Εθνικής Επιτροπής (του υπουργείου) Υγείας της Κίνας. Στη Βουχάν, τη μεγαλούπολη που αποτελεί πρωτεύουσα της Χουμπέι, οι θάνατοι ανήλθαν σε 56.