Skip to main content

Κίνα: Στους 28 οι νεκροί από το πέρασμα του τυφώνα Λέκιμα

Εκατοντάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης των πληγέντων, καθώς 20 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται.

Στους 28 ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών από το πέρασμα του τυφώνα Λέκιμα που έπληξε την ανατολική παράκτια επαρχία Ζεντζιάνγκ της Κίνας (δείτε εδώ).

Εκατοντάδες αστυνομικοί και πυροσβέστες συνεχίζουν τις επιχειρήσεις διάσωσης των πληγέντων, καθώς 20 άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται, σύμφωνα με τις αρχές της επαρχίας Ζεντζιάνγκ, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV έδειχναν σήμερα τα μέλη σωστικού συνεργείου να επιβαίνουν σε σκάφος στην πόλη Λίνχαϊ, οι δρόμοι της οποίας έχουν καλυφθεί εντελώς από τα λασπόνερα. Τοπικά μέσα ενημέρωσης έδειχναν επίσης σωστικά συνεργεία σε φουσκωτά να διασώζουν πληγέντες.

Την ίδια ώρα, στην επαρχία Ζετζιάνγκ ματαιώθηκαν περίπου 300 πτήσεις, ενώ ανεστάλησαν τα δρομολόγια των τρένων και των πορθμείων για προληπτικούς λόγους.

Ο τυφώνας Λέκιμα έφτασε στην επαρχία Τζιανγκσού, βόρεια της Σανγκάης και αναμένεται αργότερα σήμερα να φτάσει στην επαρχία Σαντόνγκ, σύμφωνα με το CCTV. Στις δύο αυτές επαρχίες έχει ήδη κηρυχθεί κόκκινος συναγερμός και έχει εκδοθεί προειδοποίηση για σφοδρές βροχοπτώσεις.

Ο Λέκιμα είναι ο ένατος τυφώνας που πλήττει την Κίνα φέτος και έφτασε στις κινεζικές ακτές κοντά στην περιοχή Ουενλίνγκ λίγο μετά τις 02:00 τοπική ώρα του Σαββάτου (21:00 ώρα Ελλάδος την Παρασκευή) συνοδευόμενος από ανέμους που έπνεαν με ταχύτητα έως και 187 χιλιομέτρων την ώρα.