Skip to main content

Κίνα: Τουλάχιστον 14 νεκροί από έκρηξη αερίου σε ορυχείο

Το δυστύχημα σημειώθηκε μερικές ημέρες μετά την πλημμύρα σε στοές ανθρακωρυχείου στην επαρχία Σετσουάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε άτομα.

Τουλάχιστον 14 εργαζόμενοι έχασαν τη ζωή τους σήμερα σε έκρηξη αερίου στις στοές ορυχείου άνθρακα σε επαρχία της νοτιοδυτικής Κίνας, ενώ άλλοι δύο εργαζόμενοι παγιδεύτηκαν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Η έκρηξη έγινε νωρίς το πρωί σε ανθρακωρυχείο στην Γκουανγκλόνγκ, στην κομητεία Ανλόνγκ, στην επαρχία Γκουιτζού, ενώ στις στοές βρίσκονταν 23 εργαζόμενοι, οι επτά από τους οποίους ανασύρθηκαν σώοι στην επιφάνεια. Ωστόσο δύο άλλοι παραμένουν παγιδευμένοι υπογείως και βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε μερικές ημέρες μετά την πλημμύρα σε στοές ανθρακωρυχείου στη γειτονική επαρχία Σετσουάν, η οποία στοίχισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενους και παγίδευσε άλλους 13.

Η εξόρυξη του άνθρακα έχει εξαιρετικά βαρύ τίμημα σε ανθρώπινες ζωές στην Κίνα, όπου ο συγκεκριμένος πόρος παραμένει η κυριότερη πηγή ενέργειας.

Τον Νοέμβριο, τουλάχιστον 15 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν σε έκρηξη αερίου στις στοές μιας εγκατάστασης στην επαρχία Σανσί (βόρεια). Οι αρχές έκαναν λόγο τότε για «παράνομη» δραστηριότητα στο συγκεκριμένο ορυχείο.