Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Εκχωρούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα τα μισά έσοδα της ΔΕΗ

Το Κίνημα Αλλαγής βάλει κατά της κυβέρνησης τονίζοντας πως «μείωσαν την αξία της επιχείρησης» και «οδηγούν σε αυξήσεις εις βάρος του απλού πολίτη».

«Ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν λυσσαλέα ως αντιπολίτευση κάθε σοβαρή προσπάθεια για τη διασφάλιση του μέλλοντος της ΔΕΗ, μέσα σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ως κυβέρνηση οδήγησαν τη ΔΕΗ σε συνθήκες χρεοκοπίας. Σε επενδυτική στασιμότητα και σε οικονομική ασφυξία», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε αναλυτικό ενημερωτικό σημείωμά του όπου ασκεί δριμεία κριτική για τους χειρισμούς της κυβέρνησης.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Στα λόγια αναφέρονται σε "Δημόσια ΔΕΗ", και στην πράξη εκχωρούν σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα το 50% των πελατών της, δηλαδή, το 50% των εσόδων και κερδών της. Χωρίς κανένα οικονομικό αντάλλαγμα. Περιορίζουν την παραγωγή της ΔΕΗ, και πωλούν όσο-όσο μονάδες της. Μείωσαν την αξία της επιχείρησης από τα 2,5 δισ. το 2014, στα μόλις 300 εκατ. σήμερα. Οδήγησαν σε ζημιές 900 εκατ. ευρώ, οδηγούν σε αυξήσεις της τιμής του ρεύματος εις βάρος του απλού πολίτη. Δημιουργούν πρόσθετους κινδύνους για την οικονομία, αλλά και το τραπεζικό σύστημα».