Τρίτη 23 Ιουλίου 2019
x

ΚΙΝΑΛ: ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ ΝΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ - ΟΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ

Αργά χθες το βράδυ εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση και οι τροποποιήσεις του καταστατικού στο πλαίσιο του δεύτερου συνεδρίου του κόμματος.

Από το πρωί ψηφίζουν στο Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής για να εκλέξουν τη νέα Κεντρική Επιτροπή, με την οποία το ΚΙΝΑΛ αποκτά ενιαίο εκτελεστικό όργανο. Σε συνεδρίαση της Κ.Ε. τις επόμενες ημέρες θα εκλεγούν τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο γραμμματέας και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής. Αργά χθες το βράδυ εγκρίθηκε η πολιτική απόφαση και οι τροποποιήσεις του καταστατικού.

Στη 1.30 μ.μ. είναι προγραμματισμένη η εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου, όπου θα μιλήσουν η Φώφη Γεννηματά και ο υποψήφιος των ευρωσοσιαλιστών για την Προεδρία της Κομισιόν Φρανς Τίμερμανς.

Το συνέδριο ολοκληρώνεται με συναυλια της Λαϊκής Ορχήστρας «Μίκης Θεοδωράκης», με τον Μανώλη Μητσιά.

Στη διάρκεια της πρώτης ημέρας του 2ου συνεδρίου του Κινήματος Αλλαγής μίλησαν όλα τα κορυφαία στελέχη. Το θέμα που κυριάρχησε ήταν των μετεκλογικών συνεργασιών.

Λέμε ένα βροντερό «ναι» στην ήττα του ΣΥΡΙΖΑ και ένα βροντερό «όχι» στην επιστροφή της ΝΔ, τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και επισήμανε ότι μόνο η βάση μπορεί να αλλάξει αυτή την απόφαση, μόνο ένα νέο συνέδριο μπορεί να αλλάξει την απόφαση της αυτόνομης πορείας.

Το Κίνημα Αλλαγής δε θα συμμετέχει σε καμία κυβέρνηση που θα συνεχίσει τις αδιέξοδες πολιτικές, ξεκαθάρισε, ζητώντας την τρίτη εντολή για να καταθέσει πρόγραμμα προοδευτικής διακυβέρνησης, ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Τα κέντρα του παρασκηνίου ας αναζητήσουν αλλού ρετάλια και delivery boys, ολοκλήρωσε την ομιλία της η Φώφη Γεννηματά.

Σε σχέση με την πολιτική των συνεργασιών στο εσωτερικό ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι θα κριθεί από το ποσοστό του Κινήματος Αλλαγής:

«Αν ο λαός μας δώσει ποσοστό που θα μας επιτρέψει να οδηγήσουμε σε προοδευτική συμμαχία θα πρέπει να είμαστε δύναμη σταθερότητας, αλλιώς αν ο λαός δεν μας τιμήσει μόνος δρόμος είναι η αντιπολίτευση».

Είπε ακόμη  ότι θα πρέπει να οριοθετηθεί ο χώρος από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ. «Όχι άλλο κλείσιμο ματιών στους αντιπάλους, όχι άλλα λάθη» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ΚΙΝΑΛ δεν είναι ένα ΚΚΕ του κέντρου, δε μπορεί να έχει ως στόχο την επιβίωσή του» επισήμανε ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στο 2ο συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Σε αυτό το πλαίσιο, έθεσε το ερώτημα ποιος θα αναλάβει την ευθύνη να διορθώσει την πορεία της χώρας;

Η εύκολη απάντηση είναι ότι «θα επιλέξει ο ελληνικός λαός» συνέχισε. Όμως ο λαός πρέπει να ξέρει τι ακριβώς θέλουμε και όχι μόνο για την κομματική μας υπόσταση, προσέθεσε και έκανε υποθέσεις εργασίας:

«Κυβέρνηση ΝΔ, κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού ή οικουμενική που θα νομιμοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ»;

Απάντησε «όχι» σε όλες αυτές τις εναλλακτικές. «Δεν χαρίζουμε σε άλλους τον αγώνα που κάναμε για τη σωτηρία της χώρας» διακήρυξε.

«Είμαστε οι βασικοί αντίπαλοι του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και επανέλαβε την ανάγκη στρατηγικής ήττας του κυβερνώντος κόμματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αναφέρθηκε και αυτός στο θέμα των συνεργασιών της επόμενης μέρας:

«Μη σας ξεγελά η δήθεν αντιπαλότητα Καραμανλικών, Σαμαρικών και Μητσοτακικών. Λεοντή αλλάζουν, δεξιοί παραμένουν, τα ίδια πάνω κάτω συμφέροντα υπηρετούν. Λίγο πολύ τα ίδια συμφέροντα εκπροσωπεί και ο ΣΥΡΙΖΑ. Τους είδαμε στην πράξη.

Είναι δύο όψεις της συντήρησης. Η συμμαχία τους, οι γέφυρές τους, οι υποσχέσεις τους δεν αφορούν τον Ελληνικό λαό. Συμμαχούν και πορεύονται χέρι – χέρι, με ένα εξωθεσμικό σύστημα εξουσίας. Έτσι ώστε, το ένα χέρι να νίβει το άλλο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δίδαξε τον αριβισμό για χάρη της εξουσίας, συνεργάστηκε με την ακροδεξιά, τους ΑΝΕΛ, για να διαμορφώσει τους στόχους της κυβέρνησής του, αποσιώπησε τις ευθύνες των κυβερνήσεων Καραμανλή για τα υπέρογκα ελλείμματα και κατασυκοφάντησε όσους αντιμετώπισαν κριτικά την πολιτική του» υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

«Το συνέδριό μας είναι αφετηρία πολιτικής ανατροπής» έκλεισε τις εργασίες ο πρόεδρος του συνεδρίου, Κώστας Σκανδαλίδης.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ