Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Ελλάδα δύο ταχυτήτων το σχέδιο για το Ταμείο Ανάκαμψης

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως «το πρόγραμμα, όπως ακριβώς σχεδιάστηκε από λίγους στο Μαξίμου, τελικά θα αφορά τους λίγους»

Για «Ελλάδα δύο ταχυτήτων» κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ αναφερόμενο στο σχέδιο που παρουσίασε σήμερα ο πρωθυπουργός με τον τίτλο «Ελλάδα 2.0».

Συγκεκριμένα, αναφέρει χαρακτηριστικά  πως «αυτή των λίγων και ισχυρών που προσδοκά να έχει την μερίδα του λέοντος στους πόρους με τις ευλογίες της κυβέρνησης και αυτή των πολλών μικρομεσαίων επιχειρηματιών, των αγροτών και των εργαζομένων που θα μείνει πίσω».

Σε ανακοίνωσή του, το Κίνημα Αλλαγής τονίζει πως «το πρόγραμμα, όπως ακριβώς σχεδιάστηκε από λίγους στο Μαξίμου, τελικά θα αφορά τους λίγους. Με τις κοινωνικές ανισότητες στη χώρα μας όλο και να διευρύνονται».

Δηλώνει ότι θα το αντιπαραβάλει με το δικό του πρόγραμμα, που είναι προϊόν συζήτησης με την ελληνική κοινωνία μέσα από τον ανοιχτό διάλογο σε κεντρικό και περιφερειακό επίπεδο, με τις ενεργές δυνάμεις της παραγωγής και της κοινωνίας.

Επίσης χαρακτηρίζει την παρουσίαση της κυβέρνησης ως ανάγνωση «της έκθεσης ιδεών που έθεσε σε διαβούλευση τον Νοέμβριο», «χωρίς καμία τεκμηρίωση ότι τα 32 δισ. ευρώ θα συνδυαστούν με μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα της τάξης των 27 δισ. ευρώ».

Το Κίνημα Αλλαγής θεωρεί αοριστολογίες και χωρίς καμία τεκμηρίωση ότι θα δημιουργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας, ενώ επισημαίνει πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης συσχετίζονται με τις συντηρητικές επιλογές για τα εργασιακά, τα φορολογικά και τα ασφαλιστικά θέματα της Έκθεσης της Επιτροπής Πισσαρίδη.