Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Έξω οι μπαχαλάκηδες και οι έμποροι ναρκωτικών από τα πανεπιστήμια

«Είναι χώροι ελεύθερης διδασκαλίας, διακίνησης ιδεών και έρευνας. Έξω οι μπαχαλάκηδες, έξω οι έμποροι ναρκωτικών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ

«Τα πανεπιστήμια χρειάζονται αποτελεσματική φύλαξη. Είναι χώροι ελεύθερης διδασκαλίας, διακίνησης ιδεών και έρευνας. Έξω οι μπαχαλάκηδες, έξω οι έμποροι ναρκωτικών», τονίζει σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλλαγής.

«Η κυβέρνηση έχει αποτύχει να το διασφαλίσει, παρά τις τυμπανοκρουσίες. Οι προτεινόμενες νέες ρυθμίσεις των αρμόδιων υπουργών, δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες του Πανεπιστημίου και γι΄ αυτό μας βρίσκουν απέναντι», προσθέτει το ΚΙΝΑΛ.

Είναι η γνωστή λογική της λυβέρνησης, υποστηρίζει το ΚΙΝΑΛ, για αστυνομοκρατούμενα Πανεπιστήμια. Οι Πανεπιστημιακοί φύλακες, προσθέτει, πρέπει να εποπτεύονται και να λογοδοτούν στον Πρύτανη, να έχουν ειδική εκπαίδευση, και να μην επιβαρύνουν τους ήδη ισχνούς Προϋπολογισμούς των Πανεπιστημίων.

«Τέλος λέμε ΝΑΙ στη χρήση ακαδημαϊκών ταυτοτήτων για την πρόσβαση σε χώρους με βάση τους εσωτερικούς κανονισμούς των ΑΕΙ», καταλήγει.