Skip to main content

ΚΙΝΑΛ για Κυμπουρόπουλο: Το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί

Το ΚΙΝΑΛ αντέδρασε στην ενέργεια του ευρωβουλευτή της ΝΔ σε εγκρίνει ψήφισμα που αναφέρει ότι η ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται».

Έντονη ειναι η αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής, ύστερα από την κίνηση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιου Κυμπουροπουλου να δώσει την έγκρισή του σε ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που αναφέρει (διαβάστε ΕΔΩ) ότι η ανθρώπινη ζωή ενός παιδιού «πρέπει πάντα να προστατεύεται, ξεκινώντας από τη στιγμή της σύλληψης».

Διαβάστε ακόμη: Κυμπουρόπουλος: Ψήφισα υπέρ του δικαιώματος του παιδιού, όχι κατά των γυναικών

Σε δήλωση του ο εκπροσωπος Τύπου του Κινηματος Αλλαγης, Παυλος Χρηστιδης τονίζει πως «το δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση έχει κατοχυρωθεί δεκαετίες τώρα, με την υπογραφή των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ. Εφόσον η ΝΔ πιστεύει στο δικαίωμα αυτό, οφείλει να αφήσει τα μισόλογα και τις διακριτικές αποστάσεις από την ακραία, υπερσυντηρητική επιλογή του κ. Κυμπουρόπουλου».

Σε παρόμοιο τονο και η αναπληρώτρια εκπροσωπος Τύπου και αντιπρόεδρος του WOMEN PES, Ζέφη Δημαδάμα σε ανάρτηση της τονίζει πως «δεν είμαστε Πολωνία, Ουγγαρία! Η άμβλωση αποτελεί κεκτημένο μας απο το 1986 επί ΠΑΣΟΚ μετά από αγώνες του γυναικείου κινήματος. Δεν υπαρχει δεν ξερω, δεν είδα τί ψήφισα. Ή μήπως ξέρω τι ψήφισα; Η κυβέρνηση ΝΔ συμφωνεί;»

Και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Μιχάλης Κατρίνης σημειώνει με αιχμή προς τη Νέα Δημοκρατία πως «το δικαίωμα των γυναικών στην #άμβλωση, υπό προϋποθέσεις, έχει ψηφιστεί στη χώρα μας από το #ΠΑΣΟΚ το 1986. Οι βουλευτές της ΝΔ τότε μιλούσαν για έγκλημα και ειρωνεύονταν περί νομιμοποίησης των βιασμών και των κλοπών! Χαιρόμαστε που άλλαξαν γνώμη, 35 χρόνια αργότερα».