Skip to main content

ΚΙΝΑΛ για τον Σαϊντού Καμαρά: Η πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδα

Το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ «στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, χωρίς διακρίσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στο πλευρά του Σαϊντού Καμαρά στέκεται το ΠΑΣΟΚ/Κίνημα Αλλαγής, μέσω ανακοίνωσης του τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του κόμματος.

Διαβάστε: Ραντεβού αύριο Κυριάκου Μητσοτάκη με Σαϊντού Καμαρά

Ειδικότερα, «η έκφραση αλληλεγγύης των συμμαθητών του Σαϊντού Καμαρά φώτισε σκοτεινά σημεία της μεταναστευτικής πολιτικής της κυβέρνησης», υποστηρίζεται στην ανακοίνωση και προστίθεται: «Η εκπαιδευτική κοινότητα και οι τοπικές αρχές του Αγίου Δημητρίου έστειλαν ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση. Η δήθεν 'αυστηρή αλλά δίκαιη' πολιτική της κυβέρνησης οδηγεί σε αδιέξοδα που δεν αντιμετωπίζονται με ασκήσεις φιλανθρωπίας επικοινωνιακού χαρακτήρα».

Το Κίνημα Αλλαγής/ΠΑΣΟΚ «στέκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και τους νέους της χώρας μας, χωρίς διακρίσεις», επισημαίνεται εξάλλου από τον τομέα Μεταναστευτικής Πολιτικής του Κινήματος Αλλαγής που υπενθυμίζει στη συνέχεια:

«Οι θεσμικές μας παρεμβάσεις, με τη θεσμική εξασφάλιση από το 2001 της σχολικής φοίτησης των παιδιών των μεταναστών, ακόμα και αν οι γονείς τους δεν έχουν χαρτιά, με το νόμο 3838/2010 για την ιθαγένεια, με την άδεια δεύτερης γενιάς το 2014, η υποστήριξη και υπερψήφιση του ν. 4332/15 για την ιθαγένεια, μεταξύ άλλων, επιβεβαιώνουν την πολιτική μας υπόσταση και το διαχρονικό σεβασμό σε αδιαπραγμάτευτες αρχές και αξίες».

Στον αντίποδα, «η κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τον Σεπτέμβριο του 2021, με το ν. 4825, ρύθμιση που έδινε στις αρμόδιες υπηρεσίες τη διακριτική ευχέρεια να παραπέμπουν ανθρώπους που κρίνεται πως δεν δικαιούνται άσυλο στη διαδικασία απόκτησης άλλου τύπου άδειας διαμονής (ανθρωπιστικούς λόγους). Η ρύθμιση αυτή - ΚΥΑ 30651 - εφαρμόστηκε για πρώτη φορά το 2014. Η Νέα Δημοκρατία, κατήργησε δηλαδή ρύθμιση που η ίδια είχε αποδεχτεί στο πλαίσιο της τότε κυβέρνησης συνεργασίας». Και, στο «δια ταύτα», «ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κράτος οφείλει να προστατεύει τα παιδιά και τους νέους. Η κυβέρνηση οφείλει να σταματήσει τους επικοινωνιακούς αυτοσχεδιασμούς και, για αρχή, να επαναφέρει τη ρύθμιση που κατήργησε. Να σταματήσει η διολίσθηση. Για τον Σαϊντού και κάθε Σαϊντού».