Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Η κυβέρνηση ολιγώρησε στη Θεσσαλονίκη και οδηγήθηκε σε lockdown

Το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν πήρε μέτρα και άφησε να διεξαχθεί κανονικά ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου.

Για την κατάσταση με την πανδημία στη Θεσσαλονίκη και το lockdown που επιβλήθηκε από σήμερα, το Κίνημα Αλλαγής επισημαίνει τις ευθύνες και την ολιγωρία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αναφέρεται πως η απόφαση για ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς σε προσωπικό και δρομολόγια ελήφθη με καθυστέρηση, ενώ η κυβέρνηση γνώριζε το τεράστιο συγκοινωνιακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σημειώνεται ότι «άφησαν τον καθημερινό συνωστισμό των φοιτητών στους χώρους του ΑΠΘ ακόμη και το βράδυ. Όπως και τον συνωστισμό σε διάφορες πλατείες και συγκεκριμένα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο κέντρο της πόλης, που παραβίαζαν τα υγειονομικά πρωτόκολλα (σε αντίθεση με την πλειοψηφία των καταστημάτων) με προκλητική απουσία των αρμόδιων αρχών».

Επιπλέον, το Κίνημα Αλλαγής καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι δεν πήρε μέτρα και άφησε να διεξαχθεί κανονικά ο εορτασμός του Αγίου Δημητρίου, με εκατοντάδες πολίτες να συνωστίζονται ασφυκτικά στην εκκλησία και τους ιερείς να μη φορούν μάσκα.

Σχετικά με την κατάσταση στο ΕΣΥ, το ΚΙΝΑΛ τονίζει ότι δίνει μία ηρωική αλλά άνιση μάχη στην πρώτη γραμμή να κρατήσει τη Θεσσαλονίκη αλλά και ολόκληρη την Ελλάδα όρθια.

«Μονάχα που αυτό δεν φαίνεται πλέον να αρκεί. Αυτό που απαιτείται και προτείνουμε είναι ένας ενιαίος εθνικός σχεδιασμός, στον οποίο πρέπει να ενταχθεί όλο το υγειονομικό δυναμικό του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έτσι ώστε να υπάρξει κεντρικός συντονισμός με μετακινήσεις και ενίσχυση περιοχών, όπου οι υγειονομικές υποδομές δεν επαρκούν να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά. Απαιτείται μία task force που θα επιβλέπει, θα καταγράφει τα δεδομένα και θα αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο», προσθέτει.

«Σε αυτήν τη μάχη είμαστε και θα είμαστε όλοι μαζί, από την ίδια όχθη, με τον ιό απέναντι. Όσο μας αφορά, θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να προτείνουμε λύσεις, όπως αυτό επιτάσσει ο θεσμικός μας ρόλος αλλά και το δημόσιο συμφέρον», υπογραμμίζει το Κίνημα Αλλαγής.