Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Η πίτα και τα τηλεφωνήματα του Ανδρουλάκη στον δ.Θεσσαλονίκης

Στην εκδήλωση κοπής πίτας του ΚΙΝΑΛ ήταν και αρκετοί υποψήφιοι. Τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις δημοτικές και περιφερειακές.

Γράφει ο Σαλονικιός

Στην εκδήλωση κοπής πίτας των δύο νομαρχιακών οργανώσεων Θεσσαλονίκης του Κινήματος Αλλαγής, η οποία έγινε το βράδυ του Σαββάτου στο δημαρχείο, έδωσαν το «παρών» όλες οι φυλές του ΠΑΣΟΚ. Ήταν εκεί δύο γενιές στελεχών, οι παλαιότεροι από τα μέσα της δεκαετίας του ’90, καθώς και αρκετοί νεολαίοι, μιας και κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης ο οποίος, ως πρώην γραμματέας του κόμματος διατηρεί ισχυρά ερείσματα στη νεολαία. Αρκετοί νεολαίοι ανήκαν και στο περιβάλλον της ευρωβουλευτίνας Εύας Καϊλή η οποία ήταν επίσης παρούσα.

Πέρα, όμως, από τους Ανδρουλακικούς, παρόντα ήταν και αρκετά στελέχη τα οποία στις εσωκομματικές του Δεκεμβρίου 2018 είχαν στηρίξει τη Φώφη Γεννηματά. Λογικό, καθώς η Φώφη είχε σαρώσει στη Θεσσαλονίκη.

Ήταν, όμως και στελέχη από την πλευρά του Γιώργου Παπανδρέου, αν και το πλέον εμβληματικό στέλεχος του ΚΙΔΗΣΟ, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, απουσίαζε. Όμως, ο Χάρης, από παλιά ακόμη, δεν συνήθιζε να παρίσταται σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Στην εκδήλωση ήταν και αρκετοί υποψήφιοι. Τόσο για τις εθνικές εκλογές όσο και για τις δημοτικές και περιφερειακές. Θα σταθώ κυρίως στους δεύτερους. Κατ’ αρχάς ήταν εκεί οι δήμαρχοι Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης οι οποίοι είναι εκ νέου υποψήφιοι. Απουσίαζε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος της Θέρμης ο οποίος υποβλήθηκε προ ημερών σε μια επέμβαση ρουτίνας. Από τον δε κεντρικό δήμο το «παρών» έδωσαν ο Σπύρος Βούγιας και ο Πέτρος Λεκάκης.

Μένω περισσότερο στον τελευταίο καθώς στην πασοκική πιάτσα είναι γνωστή η πολιτική σχέση του με τον Ανδρουλάκη εξ ου και ορισμένοι διερωτώνταν στα πηγαδάκια «πως και ο Νίκος δεν του είπε να μην κατέβει υποψήφιος μιας και η Φώφη είχε ήδη δώσει στήριξη στον Βούγια;».

Όλα αυτά είχαν φτάσει στ’ αυτιά και του Ανδρουλάκη και όπως πληροφορήθηκα, ο ευρωβουλευτής είχε κάνει ήδη κάποια τηλεφωνήματα προς αυτοδιοικητικά στελέχη για να τους πει ότι εκείνος δεν αναμειγνύεται στα του δήμου Θεσσαλονίκης. Μεταξύ αυτών που τηλεφώνησε ήταν ο Σπύρος Βούγιας αλλά και ο Παναγιώτης Αβραμόπουλος το όνομα του οποίου ενεπλάκη στα δημοτικά. Πάντως, η γραμμή που έδωσε είναι «ασχέτως του τι ψηφίζουμε στον πρώτο γύρο, στον δεύτερο στηρίζουμε υποψήφιους του ΚΙΝ.ΑΛ.». Αρκεί βεβαίως να έχουν περάσει στον δεύτερο γύρο…

Κλείνω το κεφάλαιο Λεκάκη μεταφέροντάς σας ότι σε ένα άλλο πασοκικό πηγαδάκι το βράδυ του Σαββάτου άκουσα να λένε και για τη στενή φιλική σχέση που έχει με τον πρώην γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαμιμίκο. Βεβαίως, αυτό δεν είναι κρυφό, όμως δεν ξέρω πως και με ποιο τρόπο συνδέεται με την απόφαση του Πέτρου να κατέλθει υποψήφιος στις εκλογές. Επ’ αυτού, στο πηγαδάκι άκουσα κάποιες θεωρίες, όμως δεν τις θεώρησα σοβαρές γι’ αυτό και δεν σας τις μεταφέρω.

Στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ έδωσε το «παρών» και ο Λάζαρος Ωραιόπουλος. Πρόκειται για στέλεχος του κόμματος στο δήμο Νεάπολης Συκεών ο οποίος όμως, κατεβαίνει υποψήφιος έχοντας την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, θα μου πείτε, είναι ο μόνος πασόκος που ερωτοτροπεί με τον ΣΥΡΙΖΑ; Ασφαλώς και όχι, αλλά όπως και να το κάνουμε, το να πηγαίνεις το ένα βράδυ στην πίτα του κυβερνώντος κόμματος και το άλλο βράδυ στην πίτα του δικού σου κόμματος, είναι κάπως. Ή μήπως όχι;

Μένω στα πασοκικά για να σας πω ότι ένας άλλος υποψήφιος στο δήμο Νεάπολης Συκεών, όχι τωρινός, αλλά υποψήφιος στις εκλογές του 2014, ο Νίκος Φασφαλής, θα είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με τον Χρήστο Παπαστεργίου. Ο Νίκος είναι από τα παλαιότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, γνωστός συνδικαλιστής στο χώρο της Παιδείας, αλλά και στέλεχος της αυτοδιοίκησης για αρκετά χρόνια. Τώρα αποφάσισε να αλλάξει γήπεδο και να περάσει από την πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση στην αυτοδιοίκηση δεύτερου βαθμού. Σιδεροκέφαλος.