Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Υπέρ της συμφωνίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας-ΗΠΑ

Το Κίνημα Αλλαγής, με αίσθημα ευθύνης, θα ψηφίσει τη συμφωνία παρά τα όποια προβλήματά της, ανέφερε ο εισηγητης του ΚΙΝΑΛ.

Υπέρ της συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνεργασίας Ελλάδας και ΗΠΑ τοποθετήθηκε το Κίνημα Αλλαγής, κατά τη συζήτηση που έγινε στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής.

«Δώσαμε γη και ύδωρ στην κυβέρνηση των ΗΠΑ και πήραμε ένα μεγάλο "εύγε". Το Κίνημα Αλλαγής, με αίσθημα ευθύνης, θα ψηφίσει τη συμφωνία παρά τα όποια προβλήματά της. Δεν θα ακολουθήσουμε τη λογική του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα σοβαρό κράτος οφείλει να διατηρεί την αξιοπιστία του, τώρα όπου οι αναταράξεις στην περιοχή μας είναι μεγάλες και μεταβαλλόμενες», είπε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Φραγγίδης και προσέθεσε: «Ερχόμαστε να ψηφίσουμε μια αμυντική συνεργασία η οποία προετοιμάστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση και υπογράφηκε από τη σημερινή, μετά βαΐων και κλάδων. Η συμφωνία επιτρέπει στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να διατηρεί και να λειτουργεί στρατιωτικές και βοηθητικές ευκολίες εντός των εγκαταστάσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας».

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε επίσης ότι η Ελλάδα, με τη συμφωνία του 1990, είχε παραλάβει δωρεάν, από τις ΗΠΑ, 84 μαχητικά αεροσκάφη, 4 αντιτορπιλικά, 6 αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας. «Μέχρι σήμερα δεν έχει ανακοινωθεί κάτι αντίστοιχο και ενώ ο ελληνικός στόλος έχει ανάγκη από πλοία με ικανότητα αντιαεροπορικής άμυνας περιοχής, τα οποία θα διόρθωναν τη σημερινή ανισορροπία στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», παρατήρησε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής που επέμεινε ότι η συμφωνία δίνει «γη και ύδωρ».