Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΚΙΝΑΛ: ΝΑ ΔΙΑΚΟΠΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΓΕΝΝΗΤΟ ΠΑΙΔΙ»

Το Κίνημα Αλλαγής εξαπολύει βέλη κατά των αρμόδιων φορέων για την αφίσα που αναρτήθηκε σήμερα σε σταθμούς του Μετρό Αττικής για το «αγέννητο παιδί».

Βέλη κατά του υπουργείου Υποδομών και της διοίκησης της δημόσιας επιχείρησης που διαχειρίζεται το μετρό, εκτοξεύει το Κίνημα Αλλαγής με αφορμή αφίσα που αναρτήθηκε στους σταθμούς του μετρό Αττικής, για «το αγέννητο παιδί», η οποία έχει προκαλέσει αντιδράσεις.

Με ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας του ΚΙΝΑΛ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Μας εξέπληξε το περιεχόμενο της σημερινής αφίσας που αναρτήθηκε στους σταθμούς του Μετρό Αττικής, για "το αγέννητο παιδί"».

Όπως τονίζει «οι γυναίκες όλου του πλανήτη αγωνίστηκαν σκληρά για την κατάκτηση του ανθρώπινου δικαιώματος της ελεύθερης επιλογής στην κύηση. Στην Ελλάδα για πρώτη φορά νομιμοποιήθηκε η άμβλωση με τον Ν. 1609/1986 από την Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τα διεθνή ιατρικά πρωτόκολλα.

«Φυσικά για τις γυναίκες η έκτρωση είναι η εσχάτη επιλογή, παραμένει όμως επιλογή. Πρώτος στόχος η αντισύλληψη. Η υπογεννητικότητα αντιμετωπίζεται με οικονομικά μέσα, κίνητρα στο εισόδημα των εργαζόμενων, παιδικούς σταθμούς και ολοήμερα σχολεία. Η μητρότητα είναι επιλογή κι όχι εξαναγκασμός», προσθέτει.

Παράλληλα, το ΚΙΝΑΛ σημειώνει: «Θεωρούμε ως απαράδεκτο το ότι το Υπουργείο Υποδομών και η διοίκηση της δημόσιας επιχείρησης που διαχειρίζεται το μετρό, αποδέχθηκαν αυτή την καμπάνια και απαιτούμε την άμεση διακοπή της και την απόσυρση της αφίσας».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ