Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
x

ΚΙΝΑΛ: ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΙΔΕΩΝ ΣΤΑ ΑΕΙ

Στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, λέει το ΚΙΝΑΛ

«Διαχρονικά και έμπρακτα απέναντι στη βία και στην ανομία» δηλώνει το Κίνημα Αλλαγής, σχολιάζοντας την προσωρινή αναστολή λειτουργίας στην ΑΣΟΕΕ, τη χθεσινή αστυνομική επιχείρηση σε χώρους του Πανεπιστημίου, αλλά και τα σημερινά επεισόδια.

Όπως αναφέρει, «στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία στο πλαίσιο της δημοκρατικής νομιμότητας, που συμβάλλει στην απερίσπαστη λειτουργία των Πανεπιστημίων, ως χώρων ελεύθερης διακίνησης ιδεών και ακαδημαϊκής προόδου».

Θεωρεί πως η επέμβαση των αστυνομικών χθες στην ΑΣΟΕΕ «για την αποκάλυψη του οπλοστασίου των αναρχικών ήταν επιβεβλημένη. Σήμερα όμως δεν δικαιολογούνται ο υπερβάλλον ζήλος που έδειξε η αστυνομία και οι σκηνές βίας που έπρεπε με περιφρούρηση του χώρου να είχαν αποφευχθεί».

Το ΚΙΝΑΛ ζητεί «ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές», ιδιαίτερα εν όψει της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

Επισημαίνει ότι «κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αμαυρώνει τον αγώνα των φοιτητών για δημοκρατία και ελευθερία. Και όταν λέμε κανένας εννοούμε κανένας…» καταλήγει.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ