Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Ψευδές το δημοσίευμα του ΑΠΕ - Να αποκατασταθεί η αλήθεια

Οι εκπρόσωπου των Θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την Κυβέρνηση, υποστηρίζει το Κίνημα Αλλαγής.

«Το σημερινό δημοσίευμα του Α.Π.Ε. περί "ενημέρωσης των κομμάτων" από τους Θεσμούς, ότι δεν θα ισχύσει η περικοπή των συντάξεων την 1/012019, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, τουλάχιστον όσον αφορά το Κίνημα Αλλαγής», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ, σχετικά με το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για την ακύρωση μείωσης των συντάξεων.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία του Κινήματος Αλλαγής με εντολή της Φώφης Γεννηματά, πρότεινε κατά την συνάντηση με τους Θεσμούς στις 11/09/2018 την αλλαγή του Νόμου Κατρούγκαλου και την κατάργηση της διάταξης για την περικοπή των συντάξεων την 1/01/2019. Διάταξη την οποία προβλέπει ο Νόμος που ψήφισαν ο κ. Τσίπρας και οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ.

Εξ άλλου, συνεχίζει, το Κίνημα Αλλαγής έχει καταθέσει σχετική Πρόταση Νόμου.

«Οι εκπρόσωποι των Θεσμών μας ενημέρωσαν ότι δεν έχουν λάβει καμία σχετική πρόταση από την Κυβέρνηση. Μάλιστα οι εκπρόσωποι των ΔΝΤ, ΕΚΤ, ESM δεν τοποθετήθηκαν στο θέμα αυτό, ο δε εκπρόσωπος της Ε.Ε., διευκρίνισε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν από το Eurogroup», επισημαίνει το ΚΙΝΑΛ και παράλληλα καλεί το ΑΠΕ να αποκαταστήσει το ταχύτερο δυνατόν την αλήθεια.

«Όσον μας αφορά θα συνεχίσουμε τις προσπάθειες ώστε να αλλάξει συνολικά ο Νόμος Κατρούγκαλου, που μετατρέπει τόσο τις παλιές όσο και τις νέες συντάξεις σε φιλοδωρήματα», καταλήγει η ανακοίνωση.