Skip to main content

ΚΙΝΑΛ: Συγκέντρωση Παπανδρεϊκών στη Θεσσαλονίκη - Ποιοι παρέστησαν (φωτο)

Παρουσία περίπου 150 στελεχών, μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ η συνάντηση "φίλων και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου" εν όψει εκλογών στο κόμμα

Θα μπορούσε να εκληφθεί και ως επίδειξη δύναμης η σημερινή πανελλαδική κινητοποίηση υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου στη μάχη για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής. Στις 12 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις “φίλων και υποστηρικτών του Γιώργου Παπανδρέου”, σε πολλές πόλεις ανά την επικράτεια.

Στη Θεσσαλονίκη η συνάντηση έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Τούμπας παρουσία περίπου 150 στελεχών, μελών και φίλων του ΚΙΝΑΛ οι οποίοι στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου θα στηρίξουν τον πρώην πρωθυπουργό. Ανάμεσά τους ήταν η πρώην βουλευτίνα Χρύσα Αράπογλου, η πρώην ευρωβουλευτίνα Ευαγγελία Τζαμπάζη, ο πρώην νομάρχης Κώστας Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, καθώς και πολλά στελέχη όπως οι Νίκος Κριθαρίδης, Ηλίας Ρίγανης, Μιχάλης Αλεξανδρίδης, Λάζαρος Ζαχαριάδης, Γιώργος Αρβανίτης, Μάριος Πετράς, Χαρά Αμανατίδου, Θανάσης Παπαναστασίου, Άννα Μίχου, Μαρία Παυλίδου, Δήμητρα Αγκαθίδου, Νίκος Τσεμπερλίδης, Μπάμπης Μπαρμπουνάκης, Δήμητρα Φαρμάκη, Στέφανος Τανιμανίδης κ.ά.

Εκ μέρους του κεντρικού επιτελείου του κ. Παπανδρέου ομιλητής ήταν ο πρώην υπουργός και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ, Φίλιππος Σαχινίδης ο οποίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη τις τελευταίες ημέρες και έχει κάνει επαφές με κάποια στελέχη. Στην ομιλία του ο κ. Σαχινίδης είπε μεταξύ άλλων ότι «η απόφαση του Παπανδρέου να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος δεν είναι πολιτική ρεβάνς». Μίλησε για «ιστορική ευκαιρία να έρθουμε στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής της χώρας, μετά την αποτυχία τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της Νέας Δημοκρατίας» και τόνισε πως πρέπει «να πείσουμε τον κόσμο ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στο πολιτικό του σπίτι».



Στο επιτελείο του πρώην πρωθυπουργού συμμετέχουν επίσης πρώην υπουργοί (Ρέππας, Πεταλωτής, Μπατζελή) και πλήθος στελεχών (Αντωνίου, Ελενόπουλος, Παναγόπουλος, Λάμψα, Μπράττης, Χαλάτση, Μαλέλης, Μαργαρίτης, Οικονόμου, Κίτσος, Καρχιμάκης, Κουτσουμπέλης, Κατσιφάρας, Ζαμπουνίδης, Καμάς κ.ά.). Από τη Θεσσαλονίκη την υποψηφιότητα Παπανδρέου υποστηρίζει επίσης ο βουλευτής Γιώργος Αρβανιτίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρώην πρωθυπουργός κάνει ο ίδιος τηλεφωνικές επαφές με πολλά στελέχη, κάποια εκ των οποίων και από τη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Παπανδρέου εξηγεί τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα και ζητά από τα στελέχη να στρατευτούν στο πλευρό του.